Teroare pentru colonel • Acoperiș cu demoni

în stoc
SKU
a227722
29.90 LEI
Pe scurt

Leonida Neamțu s-a născut în 1934, la Soroca (azi, Republica Moldova). În 1940, odată cu ocuparea Basarabiei, familia se refugiază în Maramureș, locuind în Vișeu, apoi în Sighet. După studiile liceale, urmează cursurile Facultății de Filologie a universității clujene. Debutează, în 1952, cu un volum de poezii, în Almanahul literar, revista coordonată de poetul A.E. Baconsky. Începând cu anul 1964 începe să publice exclusiv romane. Devine redactor la Almanahul literar (care își va schimba numele în Steaua) și membru al Uniunii Scriitorilor din România. Moare pe 25 octombrie 1991, la Cluj-Napoca, lăsând în urmă peste treizeci de volume publicate și câteva manuscrise.

Autorul își dă, din nou, măsura în cele două romane polițiste, în care îmbina multiple tehnici narative, oferindu-ne două cazuri din care nu lipsesc umorul negru, referințele culturale, versurile și metaforele, peste toate plutind aerul bizarului, marca proprie Leonida Neamțu.

în Teroare pentru colonel vom face cunoștință cu o colonie de păianjeni foarte periculoși, care scot din circulație mai mulți colonei. În spatele acestei conspirații s-ar afla obscurul Ordin al Coloneilor, iar cazul va fi anchetat de bine-cunoscutul, deja, A.M. – Adrian Mocanu –, ajutat, desigur, de la fel de bine-cunoscutul Blond. Tot cele două personaje vor ancheta și cazul dispariției/crimei scriitorului Clemențiu Dragomir, autorul romanului Acoperiș cu demoni, care apare ca material al anchetei din cel de-al doilea roman al volumului de față. Elementul-cheie îl va constitui un diamant, dar mai multe veți afla citind palpitanta poveste polițistă magistral țesută de autor.

Mai multe informații
EdituraPublisol
ISBN 9786069605806
Număr de pagini 390
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTeroare pentru colonel • Acoperiș cu demoni
Rating-ul tău