Tim și anotimpurile

Epuizat din stoc
SKU
a222515
28.00 LEI
Pe scurt

„Cei care se opun comunismului trebuie lichidati. Nu e suficient sa-i bagam in puscarii, pentru ca din puscarii mai pot sa iasa. Trebuie impuscati.“ (Sartre)

Ilustrații de Mirela Pete

Cărți pentru copii sunt puține, cele bune și mai rare... Ștefania Shaydarov ne oferă o frumoasă excepție cu Tim și anotimpurile: aici, dragi cititori mici, dar și cei mari aveți bucuria să savurați o poveste cu toate „ingredientele” unei plăcute lecturi, care ne mângâie sufletul. (Stră)Bunica îi dezvăluie dragului nepot, venit în vizită, înțelepciunea bătrânilor despre vreme, un adevărat omagiu închinat minunilor și secretelor naturii, muncilor câmpului cu ancestralele denumiri ale lunilor... Amintirile băiețelului și discuțiile lor „curg” ca mierea și laptele unui tărâm magic al unui „Ion Creangă” modern picurate în venele noastre emoționate de uimire! Splendidele ilustrații ale Mirelei Pete subliniază în culori feerice natura, timpul magic al copilăriei și fericirii trăite cu familia iubită, încât îți vine să închizi ochii și să plonjezi... copil fiind în adorata vacanță de la țară, matur în lumea copilăriei păstrată ca o relicvă prețioasă în tainicele unghere ale memoriei. (Scriitor Eugen Cojocaru)

Pentru toți copiii care se vor întâlni cu Tim și anotimpurile

Copiii învață jucându-se, ascultând poveștile citite de părinți și bunici sau privind ilustrațiile din cărți. Tot din cărți, ei află despre tot ce îi înconjoară: natură, anotimpuri, fructe, flori și animale, despre o mulțime de lucruri pe care majoritatea le văd doar în magazine sau filme. Pe lângă ceea ce pot observa în jurul lor și în cărțile scrise și ilustrate pentru ei, copiii se întâlnesc și cu o lume fantastică, locuită de personaje inventate, care le stimulează imaginația. Puterea imaginației e nelimitată și neprețuită! Tot ce s-a creat în această lume a pornit de la ceea ce unii și-au imaginat, au cutezat să propună și au pus în practică. Farmecul lecturii, puterea poveștilor în care vraja se împletește cu realitatea îi ajută pe cei mici să viseze, să creeze și să reușească. Exemplele din cărți, pozitive și pașnice, le dezvoltă nebănuit de mult imaginația și curajul de-a face lucruri noi și deosebite. Cartea mea, Tim și anotimpurile, este despre băiețelul meu, care învață de la străbunica lui cum erau percepute mai demult anotimpurile și după ce semne le poate recunoaște. Astfel, Tim află tot ce trebuie să știe un copilaș despre lunile anului, ca apoi să le observe singur și să le recunoască. Cartea e îmbogățită, cu farmec și talent, de ilustrațiile artistei plastice Mirela Pete, care completează și dă viață, prin forme și culori meșteșugite, unor personaje imaginare ce servesc minunata natură, care se schimbă în fiecare anotimp. Zâne, elfi mici sau spiriduși, ființe blânde și ușoare, strălucind de frumusețe și drăgălășenie completează fericit povestea. Copiii află lucruri noi, atrași fiind de tot ce le poate oferi cartea: texte în proză, versuri și imagini pline de farmec și culoare. Sper ca această carte să ajungă pe rafturile multor biblioteci și să fie un prilej de relaxare și învățare pentru mulți copilași. (Ștefania Shaydarov, autor)

Anotimpuri pline de magie și culoare

Cărțile pentru copii sunt create pentru cei mici, dar în egală măsură se adresează și celor ce au înțelepciunea de a-și păstra sufletul pur, gata de joacă și de reîntâlnirea cu acest giuvaer prețios, numit „copilărie”. Copiii le iubesc, părinții regăsesc intrarea în „pădurea fermecată” a poveștilor și posibilitatea de-a le oferi micuților puntea vrăjită dintre relaxare și învățare, printr-o educație fermă, dar plină de culoare și magie. De ce... „magie”?! Viața trebuie însorită cu farmec, bucurii, vise și realități născute din aspirații, din care putem să învățăm despre minunățiile acestei lumi fără să ne plictisim. Să ne bucurăm învățând, să fim fericiți crescând armonios, să ne dezvoltăm păstrând o relație prietenoasă și senină cu natura, cu fiecare anotimp, lună din an, zi, oră! Străbunica lui Tim, eroul cărții Tim și anotimpurile, a Ștefaniei Shaydarov, inspirată de propriul său copil minunat - cunoscut de cititori din cartea Timur și Lăpticul - îi povestește strănepotului cum poate să recunoască fiecare lună din an și anotimpul din care aceasta face parte. Apar nume ciudate, noi pentru Tim, ca Gerar, Făurar, Cireșar, Cuptor, Gustar sau Brumar, niște fii și fiice ale anului, care schimbă fața naturii prin sosirea lor. Vraja e acum prezentă, iar copilul devine curios... „Ce limbă vorbești, Bună?” întreabă Tim! Zânele jucăușe și sprințare, care dau culoare, gust și mireasmă fructelor și florilor, ajutând, alături de spiriduși, la măreața lucrare a naturii ostenite, ne trimit pe tărâmul basmelor. Ce-ar fi o carte pentru copii fără sclipiri de basm, scânteieri de aripi ale unor ființe imaginare, prietenoase, având cele mai bune intenții și numai influențe pozitive, contribuind substanțial la dezvoltarea creativității copiilor?! Aceste inserări de personaje fantastice, pozitive, atrăgătoare, darnice stârnesc dorința fiecăruia de a visa, de a se bucura de adierea magică, pentru ca mai târziu să creeze ceva nou, curajos, benefic, care va înfrumuseța și va face mai bună viața noastră, a tuturor, poate chiar o lume mai bună. De la basm la realitate, printr-o lectură de calitate, de la textul care a însuflețit ilustrațiile creatoare de gânduri avântate e un singur pas, iar acesta se concretizează în esența unei minunate cărți, scrisă și ilustrată cu mare drag pentru toți copiii acestei lumi. (Mirela Pete, artist ilustrator)

Mai multe informații
EdituraEikon
Colecție Universitas
Ediția cărții a VII-a
ISBN 9786064904843
Traducător Claudia Guiu
Număr de pagini 23
Formatul cărţii 23.5 x 27 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTim și anotimpurile
Rating-ul tău