Tratat de psihoterapie cognitiv-comportamentală

Epuizat din stoc
SKU
C181998
Preț special 74.25 LEI Preț standard 99.00 LEI
Pe scurt
Terapia cognitiv-comportamentală are rezultate eficiente în tulburările anxioase (anxietate generalizată, atacuri de panică, agorafobie, fobii multiple, fobie socială), depresive, în tulburările post-traumatice de stres, în cele datorate abuzului de substanţe, dar şi în cazuri mai complexe cum ar fi, de pildă, tulburările de personalitate.
Principiul de bază al psihoterapiei cognitiv-comportamentale se referă la faptul că stările afective negative, cum ar fi depresia, anxietatea, panica, iritarea, precum şi comportamentele dezadaptative au la bază modul distorsionat în care oamenii gândesc despre ei înşişi, despre lume şi despre viitor.

Aceste idei eronate au tendinţa de a apărea şi la persoane cu un nivel intelectual ridicat, persistă chiar în contradicţie cu datele realităţii şi conduc la comportamente autoblocante şi autodistructive. Demersul terapeutic pune accentul pe tehnicile de restructurare atitudinală, apelând la principiile învăţării pentru a obţine modificări în sfera comportamentului. Rezolvarea de probleme reprezintă o latură importantă a tratamentului.


IRINA HOLDEVICI este profesor universitar de psihologie şi psihoterapie. A publicat peste 100 de studii şi peste 20 de cărţi de specialitate. Deţine specializări în psihoterapie, psihopatologie şi psihologia sportului. Este psihoterapeut formator în psihodiagnostic clinic şi psihoterapie şi preşedinte al Societăţii Române de Sugestie şi Hipnoză, vicepreşedinte al Colegiului Naţional de Psihoterapie, membru în Comitetul Director al Federaţiei Europene de Psihologie a Sportului.
Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Psihologie-Psihoterapie
Ediția cărții a II -a
ISBN 978-973-707-260-3
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTratat de psihoterapie cognitiv-comportamentală
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!