Trecutul

Epuizat din stoc
SKU
C215562
38,44 LEI
Pe scurt
Alan Pauls nu ne spune aici o poveste de dragoste; ne spune ce se intampla atunci cand o poveste de dragoste ia sfarsit. Un roman despre ruinele iubirii, Trecutul ne arata ca adevaratele povesti de dragoste nu mor, ci doar isi schimba forma: devin povesti cu stafii.

Dupa treisprezece ani petrecuti impreuna, Rímini se desparte de Sofia. Pentru el, viata la treizeci de ani pare acum noua si stralucitoare. Se arunca in noi relatii amoroase, munceste si cosuma droguri – totul in exces. Dar Sofia apare iar si iar in calea sa pentru a-l recuceri, pentru a-l tortura, pentru a-i salva viata. In timp ce Rímini se scufunda intr-un abis al cosmarului si al comediei, povestea ia o intorsatura neasteptata cand le intalneste pe Femeile Care Iubesc Prea Mult, un grup terorist emotional, condus de Sofia.


Amintind de analizele lui Stendhal din Despre iubire si de ferocele psihopatii matrimoniale ale lui Philip Roth, Trecutul este o poveste exemplara despre metamorfozele pasiunii atunci cand aceasta intra in gaura neagra a trecutului.


Alan Pauls s-a nascut la Buenos Aires in 1959. Este scriitor, jurnalist, scenarist si critic de cinema. Licentiat in Litere, a predat teorie literara la Universitatea din Buenos Aires si a fondat revista Lecturas Críticas. A lucrat apoi ca redactor pentru jurnalul Página/12. Trecutul este al patrulea si cel mai cunoscut roman al sau. A castigat in 2003 Premiul Herralde de Novela, iar in 2007 a fost ecranizat de Héctor Babenco. Ca surse de inspiratie pentru acest volum Alan Pauls i-a mentionat pe Marcel Proust si Jerry Seinfeld. Printre romanele publicate de Pauls se numara: El pudor del pornógrafo (1985), El coloquio (1989), Wasabi (1994, reeditat in 2005), Historia del llanto (2007), Historia del pelo (2010) si Historia del dinero (2013). Roberto Bolaño l-a numit unul dintre cei mai buni scriitori latino-americani in viata. In prezent, Pauls traieste in Buneos Aires alaturi de sotia si fiica sa.

Mai multe informații
EdituraVellant
ISBN 9789731984995
Traducător Liliana Plesa Iacob
Tip copertă brosata
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTrecutul
Rating-ul tău