Trei secunde

Epuizat din stoc
SKU
C215099
52,98 LEI
Pe scurt

Piet Hoffman, un agent ultrasecret al politiei suedeze, se confrunta cu cea mai periculoasa misiune din viata sa: trebuie sa se infiltreze ca prizonier intr-o inchisoare de maxima securitate. Având numele de cod „Paula", Piet e ales sa coordoneze planul mafiei poloneze de a prelua controlul distributiei de droguri in inchisorile din Suedia.

Insa atunci când o tranzactie de droguri in care e implicat Hoffman se termina cu moartea altui politist sub acoperire, ancheta crimei ii revine inspectorului Ewert Grens, un om hotarât sa gaseasca ucigasul. Determinarea sa nu numai ca ameninta sa dezvaluie adevarata identitate a lui Hoffman, ci si delicte mult mai grave din sistemul de justitie suedez. Exista oameni cu influenta care ar face orice ca sa-l impiedice pe Grens sa descopere adevarul.


Intunecat, plin de suspans si mai captivant decât orice thriller de la cinema, Trei secunde este cel mai recent roman al autorilor Anders Roslund si Börge Hellström – noii maestri ai genului politist suedez.


Trei secundeevoca o lume abjecta a tradarii si a violentei, in care nu poti avea incredere in nimeni si unde si cel mai valoros agent poate fi pus pe „linie moarta".


Firul narativ complex, stilul vizual si o intriga ingenioasa fac din Trei secunde un succesor de seama al romanelor lui Stieg Larsson si Henning Mankell. -- bookmarks magazine


Roslund, un fost jurnalist, si Hellström, un fost detinut, au creat un thriller fascinant care descrie aproape literal o invazie a Suediei de catre mafioti din Europa de Est, aliati cu fosti agenti din politia secreta. Frica lui Piet de a nu fi descoperit sau tradat si sentimentul coplesitor de vinovatie fata de sotia sa cresc tensiunea cu fiecare pagina. -- Booklist


Trei secunde e un roman despre infractorii vremurilor noastre si despre cele doua autoritati – Politia si Directia Penitenciarelor – care ii infrunta si care sunt responsabile pentru ei. Un roman inseamna si libertate pentru scriitori. Fapte si fictiune. La un loc.


Roslund & Hellström este formula sub care semneaza impreuna cei doi scriitori suedezi de romane politiste: jurnalistulAnders Roslund, nascut in 1961 si Börge Hellström, nascut in 1957, un cunoscut analist al sistemului infractional din Suedia. In ultimii zece ani, Roslund a lucrat ca reporter de stiri, jurnalist cultural si editor pentru Rapport News. Hellström este un fost detinut si unul dintre fondatorii KRIS (Kriminellas Revansch i Samhället), o organizatie care lupta pentru prevenirea infractionalitatii. La Editura Trei a mai aparut si romanul Razbunarea lui Finnigansemnat de Roslund & Hellström.

Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Crime
ISBN 978-973-707-816-2
Traducător Gabriella Eftimie
Număr de pagini 680
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă brosata
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTrei secunde
Rating-ul tău