Triumful orasului

în stoc
SKU
a260724
79.00 LEI
Pe scurt
Triumful orasului. Cum ne fac mai bogati, mai inteligenti, mai prietenosi cu mediul, mai sanatosi si mai fericiti cele mai mari inventii ale noastre Un influent economist urban ne prezinta o perspectiva inedita, care darama miturile legate de maretia si splendoarea oraselor. Cu toate ca America este o natiune urbana, orasele au o reputatie proasta: sunt mizerabile, sarace, nesanatoase si neprietenoase cu mediul… Sau nu?
Mai multe informații
EdituraPublica
ISBN 978-606-722-558-7
Traducător Eleonora Castaian, Doru Castaian
Număr de pagini 552
Formatul cărţii 15 x 21 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTriumful orasului
Rating-ul tău

Triumful orasului. Cum ne fac mai bogati, mai inteligenti, mai prietenosi cu mediul, mai sanatosi si mai fericiti cele mai mari inventii ale noastre

Un influent economist urban ne prezinta o perspectiva inedita, care darama miturile legate de maretia si splendoarea oraselor. Cu toate ca America este o natiune urbana, orasele au o reputatie proasta: sunt mizerabile, sarace, nesanatoase si neprietenoase cu mediul… Sau nu?

In aceasta carte revelatoare, Edward Glaeser, economist urban de top, declara ca, de fapt orasele sunt locurile acelea minunate, cele mai sanatoase si mai bogate... (din punct de vedere atat cultural, cat si economic) in care merita sa locuiesti. Autorul ne poarta prin istorie si pe tot mapamondul pentru a ne ajuta sa cunoastem mecanismele ascunse ale oraselor si modul in care scot din om ce este mai bun.
 
Folosindu-se de reportaje indraznete, analize coerente si rationamente convingatoare, Glaeser pledeaza elocvent si insistent in favoarea importantei si a splendorii oraselor, oferindu-ne dovezi incurajatoare care arata ca orasul este cea mai mare creatie a omenirii.
 
Edward Glaeser este unul dintre cei mai straluciti economisti din lume, iar Triumful orasului este o capodopera. Imbinand perfect economia cu istoria, autorul ne explica motivele pentru care orasele reprezinta cea mai mare inventie a "speciei noastre". Prin intermediul acestei carti minunat scrise ne spune ca orasele nu doar au supravietuit, ci au si prosperat, in ciuda faptului ca tehnologia moderna a facut ca "locul" (pozitionarea) sa nu mai fie un lucru la fel de important ca pana acum. - Steven D. Levitt, coautorul cartilor Freakonomics si Superfreakonomics si profesor de economie la Universitatea Chicago