Trupul nostru muritor. O istorie universală a morții

în stoc
SKU
a255395
54.95 LEI
Pe scurt
Motivele pentru care oamenii mor s-au schimbat ireversibil în timp. În doar câteva secole, omenirea a evoluat de la o lume în care bolile și violența puteau doborî pe oricine și la orice vârstă, iar foametea secera milioane de vieți, la una în care în multe țări excesul de mâncare a devenit o problemă mai mare decât lipsa ei. De ce și cum s-au schimbat cauzele deceselor atât de mult într-un timp atât de scurt? De ce cu doar puține secole în urmă bolile infecțioase făceau ravagii, pe când astăzi principalele cauze sunt bolile coronariene și atacul cerebral? Și ce ne spun toate aceste schimbări despre felul cum au trăit înaintașii noștri? Profesorul Andrew Doig de la Universitatea din Manchester răspunde acestor întrebări și ne oferă o edificatoare istorie universală a cauzelor morții cu informații de natură socială, demografică și medicală despre cum a reușit omenirea să învingă numeroase boli. „Trupul nostru muritor” este o poveste captivantă a cuceririlor din domeniul medicinei și al organizării sociale, o istorie scrisă cu mult talent de un autor atent la cele mai fine detalii și care știe cum să privească cu optimism către viitor.
Mai multe informații
EdituraPolirom
ISBN 9789734693405
Traducător Ruxandra Câmpeanu
Număr de pagini 344
Formatul cărţii 16 x 23,5 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTrupul nostru muritor. O istorie universală a morții
Rating-ul tău

Motivele pentru care oamenii mor s-au schimbat ireversibil în timp. În doar câteva secole, omenirea a evoluat de la o lume în care bolile și violența puteau doborî pe oricine și la orice vârstă, iar foametea secera milioane de vieți, la una în care în multe țări excesul de mâncare a devenit o problemă mai mare decât lipsa ei. De ce și cum s-au schimbat cauzele deceselor atât de mult într-un timp atât de scurt? De ce cu doar puține secole în urmă bolile infecțioase făceau ravagii, pe când astăzi principalele cauze sunt bolile coronariene și atacul cerebral? Și ce ne spun toate aceste schimbări despre felul cum au trăit înaintașii noștri? Profesorul Andrew Doig de la Universitatea din Manchester răspunde acestor întrebări și ne oferă o edificatoare istorie universală a cauzelor morții cu informații de natură socială, demografică și medicală despre cum a reușit omenirea să învingă numeroase boli. Trupul nostru muritor este o poveste captivantă a cuceririlor din domeniul medicinei și al organizării sociale, o istorie scrisă cu mult talent de un autor atent la cele mai fine detalii și care știe cum să privească cu optimism către viitor.

„O carte superbă.” (Simon Sebag Montefiore)

„Seducătoare și fascinantă.” (Mail on Sunday)

„O istorie a morții și, totodată, o istorie a vieții, briliantă și captivantă.” (Scotsman)

„Impresionant de amplă și admirabil scrisă.” (Nature)

Lungul drum al descoperirii vitaminei C • O ipoteză privind dispariția culturii Cucuteni • Lăptăreasa din Gloucestershire și vaca Floricica • Paul Ehrlich în căutarea glonțului magic • Boala care a afectat familiile regale din Europa • Pentru cine a compus Bob Dylan „Song to Woody” • De ce n-au reușit francezii să sape Canalul Panama • Când au renunțat mormonii la poligamie • Cum poți să mori înainte de a te naște • De ce este vodca simbolul național al Rusiei • Un schimb echitabil: variolă contra sifilis • Tutunul salvează coloniile britanicilor din Virginia • Ralph Nader, omul care a schimbat America

Andrew Doig este profesor de biochimie la University of Manchester. A studiat științele naturii și chimia la Cambridge și biochimia la Stanford University Medical School. Cercetările sale vizează domenii precum biologia computațională, neuroștiințele, demența, dezvoltarea biologică și proteinele.