Tulburările de creştere. Ghid de diagnostic şi tratament

în stoc
SKU
C185300
19.95 LEI
Pe scurt
Adresat specialiştilor endocrinologi, pediatrilor şi endocrinopediatrilor, medicilor de familie şi studenţilor la medicină, volumul este un ghid de diagnoză şi tratament hormonal care reflectă experienţa clinică şi ştiinţifică a autorului, îmbinînd elemente teoretice cu date ale practicii clinice efectuate într-un centru universitar.
Diversitatea oamenilor se mentine de regula in limitele unei omogenitati predictibile, definitorii pentru dezvoltarea noastra ca specie. Neincadrarea in standardul statural normal se poate datora mostenirii genetice sau poate fi un prim simptom al unei afectiuni. Volumul abordeaza probleme legate de genetica si biochimia hormonilor, receptorilor si mecanismelor postreceptor implicate in procesul de crestere, de utilizarea terapeutica a hormonilor produsi de ingineria genetica in deficitele secretorii sau in sindroamele de rezistenta la nivel de receptori ce determina diverse tipuri de tulburari de crestere.

Cuprins:
Cresterea normala. Factori implicati in crestere • Notiuni de auxologie • Intirzierea cresterii. Talia mica • Evaluarea copiilor cu tulburari de crestere • Terapia tulburarilor de crestere si a deficitelor axei somatotrope • Talia inalta
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Bios
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1993-1
Număr de pagini 200
Formatul cărţii 16 x 23.5 cm
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTulburările de creştere. Ghid de diagnostic şi tratament
Rating-ul tău