Un manual ilustrat al erorilor de argumentare

în stoc
SKU
a256876
38.38 LEI
Pe scurt
Invata arta argumentarii corecte. Iepure nepriceput! Argumentul tau e nefondat. Ai citit (sau ai nimerit in) prea multe dezbateri online absurde? Ali Almossawi da, motiv pentru care a scris Un manual ilustrat al erorilor de argumentare! Acest ghid isi propune sa ofere erei internetului o doza necesara de logica de scoala veche (a la Aristotel).
Mai multe informații
EdituraArthur
ISBN 978-606-086-696-1
Traducător Otilia Tudor
Număr de pagini 56
Formatul cărţii 19 x 21 cm
Tip copertă Cartonata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsUn manual ilustrat al erorilor de argumentare
Rating-ul tău

Invata arta argumentarii corecte. Iepure nepriceput! Argumentul tau e nefondat.

Ai citit (sau ai nimerit in) prea multe dezbateri online absurde? Ali Almossawi da, motiv pentru care a scris Un manual ilustrat al erorilor de argumentare! Acest ghid isi propune sa ofere erei internetului o doza necesara de logica de scoala veche (a la Aristotel).

Manualul explica in mod concludent eroarea omului de paie, argumentul pantei alunecoase, atacul ad hominem si alte rationamente uzuale nefondate, oferind si o colectie frumos ilustrata de animale care comit (cu farmec) fiecare stangacie logica. Iepurele crede ca o lumina ciudata care strabate cerul trebuie sa fie un OZN pentru ca nu se poate dovedi contrariul (apelul la ignoranta). Leul nu crede ca emisiile de gaze dauneaza planetei pentru ca, daca ar fi adevarat, nu i-ar conveni rezultatul (argumentul bazat pe consecinte). Odata ce inveti sa recunosti aceste erori logice, vei vedea cat sunt de raspandite; iata de ce cartea de fata - cu chic stiintific - este o necesitate pentru oricine are obiceiul de a-si exprima opiniile. Este antidotul unei gandiri incalcite, insotit de animale blanoase!
 
Grozav de usor de inteles... nu-mi pot imagina un mod mai bun de a invata sau de a recapitula aceste notiuni fundamentale din logica discursului. - Aaron Koblin, artist si fondator Within