Un teatru pentru visători

în stoc
SKU
FI000716/1
49.90 LEI
Pe scurt

Un teatru pentru visători e un roman al visurilor utopice și al pierderii inocenței, printre artiști și poeți, alături de tânărul Leonard Cohen, dar și al unui loc care a alimentat fantezia vreme de decenii.

CD-ul cadou care însoțește romanul a fost conceput special de celebrul David Gilmour (sotul scriitoarei) – compoziție, chitară, voce, Polly Samson – versuri și Romani Gilmour (fiica lor) – harpă, voce.

Bestseller 2020 Sunday Times  •  Cea mai bună carte de ficțiune a anului 2020 în Spectator, The Times, Sunday Times, The Telegraph, Daily Mail  •  Romanul verii 2020 în The Guardian, Sunday Times, The Times, Daily Mail, Financial Times și Evening Standard.

CD-ul cadou care însoțește romanul a fost conceput special de celebrul David Gilmour (sotul scriitoarei) – compoziție, chitară, voce, Polly Samson – versuri și Romani Gilmour (fiica lor) – harpă, voce.

Un teatru pentru visători e un roman al visurilor utopice și al pierderii inocenței, printre artiști și poeți, alături de tânărul Leonard Cohen, dar și al unui loc care a alimentat fantezia vreme de decenii.

 

1960. Grecia – insula Hydra. Un cerc de poeți, pictori și muzicieni trăiesc după propriile reguli, într-o lume aflată în pragul revoluției. Gravitând cu toții în jurul scriitorilor Charmian Clift și George Johnston – regina boemă și regele anxios al acestui grup pestriț –, se iubesc, se ceartă, se tachinează sau se detestă, fără ca universul lor să se descentreze. Nici nu ar avea cum, datorită triunghiul amoros care îi atrage, devenind liantul lor: cel dintre scriitorul Axel Jensen, soția lui, Marianne Ihlen, și tânărul poet canadian Leonard Cohen îi ține pe toți ca pe ace. Ajungând în portul din Hydra cu un teanc de caiete goale și visând să devină scriitoare, ca majoritatea celor care au fost purtați într-acolo, abia ieșita din adolescență Erica se va așeza la periferia acestui grup și îl va observa, se va lăsa purtată de stălucirea lui și a locului, o strălucire care seduce, arde și, în cele din urmă, maturizează.

 

Cel mai recent roman al lui POLLY SAMSON, Un teatru pentru visători (A Theatre for Dreamers, 2020; Humanitas Fiction, 2022) a ajuns pe poziția a doua pe lista de bestselleruri a publicației Sunday Times și a fost Cartea anului în The Times, Sunday Times, The Telegraph, Daily Mail și Spectator. Primul ei roman, Out of the Picture (2000), a fost finalist la Author’s Club Award. Multe dintre povestirile sale, inclusiv cele din primul volum de proză scurtă Lying in Bed (1999), au fost citite la Radio 4. Un al doilea volum de povestiri, Perfect Lives (2010), a fost BBC Book at Bedtime și Cartea anului în Sunday Times, The Observer, Metro, Spectator, The Telegraph și Evening Standard. Cel de-al doilea roman al lui Polly Samson, The Kindness (2015), a fost Cartea anului în The Times și The Observer. Polly Samson a scris introduceri, inclusiv la colecția primelor povestiri ale lui Daphne du Maurier The Doll, ediția 2011, și a făcut parte din juriul Costa Novel Prize și Book of the Year. A scris și versuri pentru compoziții muzicale, textele ei apărând pe patru albumuri care au ajuns pe prima poziție a clasamentelor, printre care The Division Bell al trupei Pink Floyd și On An Island, semnat de David Gilmour. A lucrat ca jurnalistă și în industria editorială, a scris vreme de doi ani pentru Sunday Times. În 2021 a semnat introduceri la edițiile reeditate ale memoriilor lui Charmian Clift – Peel Me A Lotus și Mermaid Singing –, precum și la Three Summers, cartea scriitoarei Margarita Liberaki. Polly Samson a fost aleasă fellow de Royal Society of Literature în 2018.

Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
ISBN 978-606-998-998-7
Traducător Vali Florescu
Număr de pagini 336
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsUn teatru pentru visători
Rating-ul tău