Universul într-o picătură de apă

în stoc
SKU
a216227
64.90 LEI
Pe scurt

Traian Anghel, profesor cu gradul didactic I la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila, este absolvent al Facultăţii de Fizică a Universităţii din Bucureşti şi al unui curs postuniversitar de informatică la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. A publicat lucrări în care sunt prezentate teme referitoare la programarea Web şi a plăcii de dezvoltare Arduino, precum şi la utilizarea calculatoarelor şi a resurselor online în educaţie. De asemenea, a publicat culegeri de probleme de fizică destinate utilizării la clasă, precum şi pregătirii elevilor pentru participarea la olimpiadele şcolare, la examenul de bacalaureat şi la concursul de admitere în învăţământul superior.

Cartea de față aparține unui gen de lucrări cu teme științifice nu foarte răspândit la noi în țară, dar care poate fi foarte util. Unii dintre marii fizicieni − chiar laureați ai premiului Nobel − din ultimul secol au scris și cărți de popularizare a fizicii, care au avut mare succes.
Cred că publicul interesat în înțelegerea fenomenelor fizice și a teoriilor despre univers va aprecia apariția unei astfel de lucrări.
Prof. univ. dr. Gabriela Cone


Răspândirea mijloacelor de comunicare în masă, în special a Internetului, a permis ca un număr mare de informații din numeroase domenii, dar şi noile descoperiri din știință şi tehnică, să ajungă extrem de repede la majoritatea oamenilor. Totuși, avalanșa de informații la care este supus omul modern necesită sistematizarea lor. Cum se poate realiza acest lucru? Una dintre soluții constă în consultarea unor cărţi de popularizare a ştiinţei, precum cea de faţă.
Știm deja că fizica a luat naştere şi s-a dezvoltat încercând să ofere răspunsuri întrebărilor referitoare la legile specifice fenomenelor naturale, pe care omul şi le-a pus de-a lungul evoluţiei sale. Din acest motiv, în carte sunt analizate o serie de repere importante în dezvoltarea fizicii și sunt incluse răspunsuri la câteva dintre interogările referitoare la teme care, în marea lor majoritate, îşi au originile şi explicaţiile în fizica clasică.
Așadar, dacă doriţi să aflaţi răspunsurile la întrebările Cum s-a născut universul?, Cum s-a format Pământul?, La ce temperatură fierbe apa pe Everest?, De ce zboară avionul?, Cum se formează curcubeul?, Cum se produc cutremurele? și la multe altele, vă recomandăm să consultaţi această carte.
Traian Anghel

Mai multe informații
EdituraCorint
ISBN 9786067820577
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 22 x 27 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2020
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsUniversul într-o picătură de apă
Rating-ul tău