Urma

Rating:
100 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
C210209
23.22 LEI
Pe scurt

Urma nu este cartea unui poet convertit la proză, ci e un roman scris după toate regulile genului. Subiectul e provocator: în închisoarea de la Aiud, în anii ’60, apar urme suspecte pe zăpada dintre pavilioanele înțesate cu „politici”. Se declanșează o anchetă. Mărturiile sunt halucinante: soția unui deținut – desigur, e vrăjitoare – își posedă cu patimă soțul, noaptea, în celulă, călugărul Daniil, mort cu un an în urmă, și Maica Domnului vin să aline suferințele „bandiților”.

Ancheta se impotmoleste, amenintarile curg de la Centru. Trebuie gasit vinovatul si cum cazul depaseste granitele realitatii, acesta nu poate fi decit magicianul care preface apa in vodca, descuie orice usa, smulge cu puterea gindului hainele gardienilor: detinutul Gurii Lovin. Din acest moment, lucrurile scapa de sub control, comandantul isi pierde mintile, iar finalul devine un nou inceput.


„Am scris Urma dintr-o respiratie, in trei, patru saptamini, dupa ce am purtat in minte subiectul vreo doi ani. E o poveste care intra in intimitatea teribilei inchisori de la Aiud, in anul 1960, un an de virf al torturii din perioada comunista. Paradoxal, drama aluneca in comedie, risul amar incearca sa exorcizeze acea lume demonizata.” (Adrian Alui Gheorghe)

Mai multe informații
EdituraCartea Romaneasca
Colecție Proza
ISBN 978-973-23-3021-0
Număr de pagini 152
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă broșată
Data apariției 2013
5
Rating:
100% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsUrma
Rating-ul tău