Vârtej în reluare

Epuizat din stoc
SKU
a264256
65.05 LEI
Pe scurt
Cu o voce tulburătoare din prezent, dar hotărât să arunce puțină lumină asupra trecutului, în încercarea sisifică de a-și înțelege viața, Imre își deapănă multele suferințe și puținele bucurii ale copilăriei, drumul anevoios către maturitate, relația cu membrii familiei și cu cei din jur, aventura extraconjugală cu o colegă de redacție, care, în ciuda pasiunii mistuitoare, sfârșește abrupt în urma unui avort dureros...
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Colecție Byblos
ISBN 9786064415394
Traducător Kocsis Francisco
Număr de pagini 240
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsVârtej în reluare
Rating-ul tău

Cu o voce tulburătoare din prezent, dar hotărât să arunce puțină lumină asupra trecutului, în încercarea sisifică de a-și înțelege viața, Imre își deapănă multele suferințe și puținele bucurii ale copilăriei, drumul anevoios către maturitate, relația cu membrii familiei și cu cei din jur, aventura extraconjugală cu o colegă de redacție, care, în ciuda pasiunii mistuitoare, sfârșește abrupt în urma unui avort dureros. Iar toate aceste amintiri și sentimente încă pline de forță par să se înfășoare în vălul greu al misterului, al neînțelesului, pe măsură ce Imre, acum adult trecut de prima tinerețe, își dă seama că scrisul nu reușește să-i aducă izbăvirea atât de dorită, ci este cel mult instrumentarul simplu al unei confesiuni.

Péter Demény este scriitor, poet, dramaturg, traducător. Un aventurier cultural fermecător – cel puțin așa se vrea a fi. Se pregătește mereu să devină stoic, dar încă nu i‑a reușit. Își dorește să fie o interfață între cultura română și cea maghiară, și abia asta i-a reușit. Traduce din maghiară în română și viceversa. Este doctor în filologie și amator în ale vieții. Este curios și neîmpăcat, cât se poate de laș și cât se poate de luptător. S-a născut la Cluj-Napoca, dar în septembrie 2022, dragostea l-a adus la București.

,,Citind Vârtej în reluare, ar trebui să avem la îndemână un semn de carte cu o reproducere după Caravaggio, pentru că naratorul Imre pare să-și țină propriul cap în mână. Știm de ce: pentru că doar astfel se poate apropia de el însuși."

Róbert Csaba Szabó