Viața cotidiană a Părinților deșertului în Egiptul secolului IV

Epuizat din stoc
SKU
C207307
21.19 LEI
Pe scurt

La sfârșitul secolului IV de-a lungul Văii Nilului s-a desfășurat epopeea extraordinară a monahismului creștin: la început unul câte unul, mai apoi cu zecile și cu miile, țărani creștini copți părăsesc regiunile fertile și populate ale Egiptului pentru a se afunda tot mai adânc în deșert. Renunțare, tăcere, asceză și contemplație într-o dramatică luptă cu patimile și cu demonii alcătuiesc programul spiritual tenace al acestor primi monahi.

Vietuirea si intelepciunea acestor eroi crestini ai ascezei si rugaciunii au dobandit rapid o celebritate universala prin istoriile si zicerile lor cuprinse in colectia Patericului. Tradusa si difuzata in intreaga crestinatate, ea beneficiaza pana astazi de o extraordinara si binemeritata popularitate.


Intrat in 1941 ca novice la abatia benedictina de la Solesmes (Franta), al carei bibliotecar, profesor de patristica si prior a devenit ulterior, parintele Lucien Regnault a colectionat si tradus in franceza toate „Apoftegmele” cunoscute ale Parintilor pustiei. Dupa doi ani petrecuti in Egipt pe locurile unde au vietuit primii anahoreti egipteni si dupa peste patruzeci de ani de studiu al textelor care pastreaza memoria lor, parintele Lucien reconstituie in aceasta carte de sinteza intr-un mod plastic si sugestiv existenta de zi cu zi a acelor barbati exceptionali care au fost Parintii pustiei. Viata cotidiana a Parintilor desertului in Egiptul secolului IV e o lectura indispensabila pentru toti cei ce doresc sa inteleaga mai bine Patericul.

Mai multe informații
EdituraDeisis
ISBN 978-973-7859-88-4
Traducător diac. Ioan I. Ica jr
Număr de pagini 294
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă broșată
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsViața cotidiană a Părinților deșertului în Egiptul secolului IV
Rating-ul tău