Viata este grea. Cum ne poate ajuta filosofia sa ne gasim calea

în stoc
SKU
a262891
Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI
Pe scurt
Printr-o scriitura captivanta si o argumentatie clara, Kieran Setiya, profesor la MIT, arata ca cea mai pertinenta cale de a construi o viata cu adevarat buna tine mai degraba de incercarea de a te confrunta cu realitatea decat de tendinta oarba de a te agata de un ideal simplist de fericire permanenta. Bazandu-se pe filosofia antica si moderna, precum si pe fictiune, istorie, memorii, film, comedie, stiinte sociale si povesti din experienta autorului, Viata este grea aduce mangaiere si compasiune. Accesibila, plina de caldura si de buna-dispozitie, aceasta carte ofera o harta pentru a naviga pe teren accidentat, de la traume personale la nedreptatile si absurditatea lumii.
Mai multe informații
EdituraTrei
ISBN 978-606-401-939-4
Traducător Radu Sorop
Număr de pagini 272
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsViata este grea. Cum ne poate ajuta filosofia sa ne gasim calea
Rating-ul tău

Printr-o scriitura captivanta si o argumentatie clara, Kieran Setiya, profesor la MIT, arata ca cea mai pertinenta cale de a construi o viata cu adevarat buna tine mai degraba de incercarea de a te confrunta cu realitatea decat de tendinta oarba de a te agata de un ideal simplist de fericire permanenta. Bazandu-se pe filosofia antica si moderna, precum si pe fictiune, istorie, memorii, film, comedie, stiinte sociale si povesti din experienta autorului, Viata este grea aduce mangaiere si compasiune. Accesibila, plina de caldura si de buna-dispozitie, aceasta carte ofera o harta pentru a naviga pe teren accidentat, de la traume personale la nedreptatile si absurditatea lumii.

Viata, prieteni, e grea - iar noi trebuie sa spunem raspicat asta. E mai grea pentru unii decat este pentru altii. In decursul vietii noastre toti trecem prin vant si ploi, dar, in timp ce norocosii se usuca langa foc, altii sunt facuti ciuciulete de furtuni si inundatii, atat literalmente, cat si metaforic. Asadar ce e de facut? Nu exista leac pentru conditia umana. Insa, dupa douazeci de ani in care am predat si am studiat filosofie morala, sunt de parere ca aceasta poate fi de ajutor. - Kieran Setiya
 
Exceptional, bogat in intelesuri si subtil. - Financial Times