Vlad Ţepeş şi Ordinul Dragonului

Epuizat din stoc
SKU
a217209
24.99 LEI
Pe scurt

Simona Antonescu s-a nascut la Galati, dar si-a petrecut copilaria pe dealurile din Tintea, Prahova. Materia ei preferata la scoala era Limba Romana si, pentru ca a visat dintotdeauna sa se faca scriitoare, avea nenumarate caiete cu povesti si poezii in care scria. A durat, insa, destul de mult pana si-a facut curaj sa scrie prima carte: Fotograful Curtii Regale. Dupa ea au urmat Darul lui Serafim si Hanul lui Manuc.

Ii plac anotimpurile calde si uscate, muntele mai mult decat marea, diminetile mai mult decat serile si merele mai mult decat orice alte fructe. Adora inghetata de fistic invelita in ciocolata. Cand e trista, foarte rar si intotdeauna in zile de luni, bea sirop de zmeura si ii trece.

Scrie pentru toti copiii de astazi care maine vor cauta niste raspunsuri.

La Editura Nemi va publica mai multe romane istorice pentru copii in seria Istoria povestita copiilor, o serie de romane care-i va familiariza pe micii cititori cu istoria romanilor. Cartile din serie vor prezenta istoria Romaniei prin ochii a doi frati gemeni, Ilinca si Calin, care gasesc in podul casei un manuscris (magic) cu ajutorul caruia se pot intoarce in timp.

„Cred ca undeva in inima fiecaruia dintre noi exista un ochi pentru trecut. Daca il gasesti si il deschizi, atunci toate cele care au fost ti se arata altfel, mai apropiat, mai familiar. Intelegi miezul de adevar al lucrurilor si ajungi sa simti ca realmente te inrudesti cu cei despre care scrie prin cartile de istorie. Asta imi propun sa le transmit copiilor: aveti in voi un ochi special, cu care va puteti vedea stramosii. Va fi magic, ca un film de aventuri, cu mistere si povesti fabuloase. Trebuie doar sa cautati in voi ochiul acesta si apoi sa priviti filmele dintre paginile cartilor.” Simona Antonescu

Într-unul dintre cele mai aventuroase volume din serie, gemenii Ilinca și Călin vor fi martorii vrăjiți ai unui episod istoric rămas celebru. Vlad Țepeș e personajul istoric care ni se arată într-o lumină fascinantă, iar atacul de noapte din 1462 va ține cititorii cu sufletul la gură.

Alături de gemeni, vom afla despre ordinele cavalereşti medievale, despre numele unor veșminte din perioada otomană, dar și o scurtă istorie a Turnului Chindiei de la Târgoviște.

Recomandarea editorului: Vlad Țepeș e personajul istoric care ni se arată într-o altă lumină în acest roman, filtrată de ochii celor doi gemeni, iar copiii vor putea privi înspre această epocă istorică, adesea înțesată de clișee, înarmați cu o  poveste bună și cu informații proaspete și deloc plictisitoare.

Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Nemi
ISBN 9786064307262
Număr de pagini 136
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsVlad Ţepeş şi Ordinul Dragonului
Rating-ul tău