Vrăjitoare. Puterea de temut a femeii rebele

Epuizat din stoc
SKU
a257100
44.90 LEI
Pe scurt
La câteva secole după infamele vânători de vrăjitoare din Europa și Statele Unite, vrăjitoarele continuă să fascineze: ca personaje negative în basme, ca protectoare ale cultelor păgâne și ca simboluri ale feminismului. Vrăjitoarele sunt deopotrivă victime și rebele. Dar cine sunt femeile care au fost acuzate și adesea ucise pentru vrăjitorie? Ce tip de femei au fost cenzurate, eliminate și reprimate timp de sute de ani?  Mona Chollet vorbește despre trei categorii de femei care au fost acuzate de vrăjitorie și persecutate: femeia independentă, femeia fără copii și femeia ajunsă la maturitate. Examinând societatea modernă, Chollet argumentează că aceste femei continuă să fie hărțuite și blamate, confirmând că persecuția vrăjitoarelor nu marchează un moment istoric izolat, ci confirmă misoginia aparent nesfârșită a societății ce pedepsește femeile pentru gândurile și acțiunile lor.  Solid argumentată, Vrăjitoare își propune să unifice imaginea mitică a vrăjitoarelor cu cea a femeilor din zilele noastre care caută să-și trăiască viețile în propriii lor termeni.
Mai multe informații
EdituraBlack Button Books
ISBN 9786069003725
Traducător Aurelia Ulici
Număr de pagini 264
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsVrăjitoare. Puterea de temut a femeii rebele
Rating-ul tău

La câteva secole după infamele vânători de vrăjitoare din Europa și Statele Unite, vrăjitoarele continuă să fascineze: ca personaje negative în basme, ca protectoare ale cultelor păgâne și ca simboluri ale feminismului. Vrăjitoarele sunt deopotrivă victime și rebele. Dar cine sunt femeile care au fost acuzate și adesea ucise pentru vrăjitorie? Ce tip de femei au fost cenzurate, eliminate și reprimate timp de sute de ani? 

Mona Chollet vorbește despre trei categorii de femei care au fost acuzate de vrăjitorie și persecutate: femeia independentă, femeia fără copii și femeia ajunsă la maturitate. Examinând societatea modernă, Chollet argumentează că aceste femei continuă să fie hărțuite și blamate, confirmând că persecuția vrăjitoarelor nu marchează un moment istoric izolat, ci confirmă misoginia aparent nesfârșită a societății ce pedepsește femeile pentru gândurile și acțiunile lor. 

Solid argumentată, Vrăjitoare își propune să unifice imaginea mitică a vrăjitoarelor cu cea a femeilor din zilele noastre care caută să-și trăiască viețile în propriii lor termeni.