WOKE

în stoc
SKU
a231324
33.00 LEI
Pe scurt

Titania McGrath este numele unui personaj fictiv creat în aprilie 2018 pe Twitter de către actorul de comedie Andrew Doyle. Doyle este redactor la revista on line de cultură și politică Spiked și conduce la Londra o serie de spectacole de stand up intitulate Comedy Unleashed. Doyle își descrie creația, pe Titania Mc Grath, drept „o militantă vegană care crede că este un poet mai bun decât William Shakespeare”. Din martie 2021, Titania are peste 600 000 de adepți. Contul ei pe Twitter, potrivit lui Doyle, a fost conceput să batjocorească „cultura trezită” contemporană. Contul Titaniei McGrath a fost suspendat de patru ori sub acuzația de incitare la ură.

În Woke. Un ghid spre justiția socială Titania McGrath demonstrează cum toată lumea poate avea un rol în înfăptuirea justiției sociale. Ca ,,millennial icon” în fruntea activismului online, Titania își ghidează cititorii prin gama adesea uluitoare de terminologii și concepte care constituie „trezirea” secolului XXI. Potrivit dicționarului urban, „trezirea” înseamnă : „Actul de a fi foarte pretențios cu privire la cât de mult îți pasă de o problemă socială”. Aceste idei noi lasă adesea nedumerit publicul larg, mai ales pe cei care nu citesc The Guardian.

,,A fi trezit” este de fapt mult mai ușor decât cred oamenii. După cum demonstrează Titania, oricine poate fi activist. Adăugând pur și simplu un steag în culorile curcubeului la profilul tău de Facebook sau a-i atrage atenția unei persoane în vârstă care nu înțelege ce înseamnă „non-binar”, poți schimba lumea în mai bine. Într-adevăr, rețelele sociale au făcut acum posibil să arăți cât de virtuos ești fără a fi necesar să faci absolut nimic.

Ghidul Titaniei vă va ajuta, pas cu pas, să deveniți persoana ,,trezită” de care aveți nevoie pentru a exista într-o lume din ce în ce mai progresivă. Într-o manieră poate deranjantă, Titania vă va explica de ce vă înșelați în privința tuturor și va încerca să vă ajute să ajungeți asemenea ei.

,,Permiteți-mi să mă prezint în mod oficial. Mă numesc Titania Gethsemane McGrath. Sunt o poetă intersecționalistă radicală, dedicată pe de-a-ntregul feminismului, dreptății sociale și protestelor pașnice. Am fost adusă pe acest pământ pentru a apăra minoritățile și pentru a lupta pentru dreptate socială. Munca mea nu este despre ego. Este mult mai măreață decât mine. Acesta este motivul pentru care mi-aș îndemna toți cititorii să răspândească vestea despre această carte, astfel încât să se poată vinde în cât mai multe exemplare.” (Titania McGrath)

Mai multe informații
EdituraLebada Neagra
Colecție Grey Spot
ISBN 9786069682807
Traducător Claudia Pincovski
Număr de pagini 162
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsWOKE
Rating-ul tău