Zorba Grecul

Rating:
100% of 100
Epuizat din stoc
SKU
FI000496/1
32,11 LEI
Pe scurt
Zorba Grecul – de la filmul realizat în 1964 de Mihalis Kakoyannis – , cu acest titlu a intrat în conştiinţa publicului de pretutindeni romanul lui Nikos Kazantzakis ''Viaţa şi peripeţiile lui Alexis Zorbas''.
Anthony Quinn este protagonistul filmului ''Zorba Grecul'', după celebrul roman ''Viaţa şi peripeţiile lui Alexis Zorbas'' al lui Nikos Kazantzakis. Realizat în 1964 de regizorul Mihalis Kakoyannis, filmul a fost încununat cu 3 premii Oscar. Romanul a fost publicat în peste 100 de ţări.

Cartea porneşte de la o întâmplare reală - în tinereţe, Kazantzakis deschisese, în tovărăşia unui aventurier, o mină de lignit în Pelopones. Pentru tânărul narator intelectual, întâlnirea cu Zorbas, într-o dimineaţă ceţoasă, pe ţăr-mul Greciei continentale, se dovedeşte providenţială: călăuzit de noul său prieten, acesta descoperă atât frumuseţea aspră a unei umanităţi atemporale, cât şi răspunsul la întrebările metafizice care îl condamnau la inacţiune. Asemenea lui Falstaff sau lui Sancho Panza, Zorbas îi oferă o nouă cheie a înţelegerii lumii.

Datorită lui, naratorul îndrăzneşte să caute dragostea; alături de el, asistă neputincios la spectacolul violenţei şi al morţii. Publicat la Atena în 1946 şi în anul următor la Paris, romanul începe să fie tradus rapid încă din timpul vieţii scriitorului, popularitatea lui sporind după lansarea filmului lui Kakoyannis.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-973-689-398-8
Traducător Elena Lazăr
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
5
Rating:
100% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsZorba Grecul
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!