Adevarata călătorie a lui Zahei

Epuizat din stoc
SKU
H06853
Preț special 3.44 LEI Preț standard 4.59 LEI
Pe scurt
"Inculpatul Vasile Voiculescu, după 23 august 1944, a scris o serie de poezii pe teme mistice, care au caracter duşmănos faţă de regimul de democraţie populară din Republica Populară Română. [...] Inculpatul a recunoscut în instanţă că a scris o serie de poezii mistice, însă nu a urmărit să ponegrească regimul democrat din RPR.
Tribunalul inlatura cu nesinceritate sustinerile inculpatului, facute in sensul de mai sus, si retin in sarcina sa faptele comise. Fata de recunoasterile integrale facute cu ocazia anchetei penale, coroborate cu declaratiile celorlalti coinculpati, precum si cu materialele corp delict aflate la dosar, Tribunaluk retine ca dovedise in sarcina sa faptele comise. Il condamna pe Voiculescu Vasile la 5 ani de temnita grea si 5 ani degradare civica pentru uneltire contra ordinii sociale prin agitatie publica."

Cum a ajuns poetul V. Voiculescu dusman al poporului vom afla din tulburatoarea investigatie a istoricului Marius Oprea, care a reconstituit in aceasta carte circumstantele politice, intelectuale si umane ale unuia dintre cele mai exemplare cazuri de represiune stalinista din Romania: procesul Rugului Aprins.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție În afara colecţiilor
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-2023-1
Număr de pagini 320
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsAdevarata călătorie a lui Zahei
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!