Evanghelia dupa Fiul

Epuizat din stoc
SKU
C145077
9.17 LEI
Pe scurt
Evanghelia dupa Fiul se inscrie in lunga serie de reprezentari fictionale ale evenimentelor descrise in Noul Testament, alaturi de exemple celebre (Hristos rastignit a doua oara al lui Kazantzakis sau Evanghelia dupa Iisus Christos al lui Saramago) ori mai putin cunoscute, dar la fel de interesante: Barbatul din Nazareth de Anthony Burgess sau Cel dat mortii de D. H. Lawrence.
Dar daca, sub raportul continutului, romanul lui Mailer se conformeaza fidel textelor canonice, inovatia majora pe care o propune scriitorul american este povestirea la persoana I, in numele si din perspectiva principalului protagonist, cu temerile, indoielile si sperantele sale profund umane.

„Evanghelia dupa Fiul este un triumf, rivalizind cu romanele lui Dostoievski in ce priveste subtilitatea cu care sint investigate profunzimile sufletului omenesc. Perspectiva lui Mailer asupra lui Iisus-omul este mai veridica decit a oricarui alt scriitor care l-a precedat, iar acesta este, in sine, un miracol literar." (Publishers Weekly)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Biblioteca Polirom
Ediția cărții I
ISBN 973-46-0402-3
Traducător Irina Horea
Număr de pagini 280
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 0
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsEvanghelia dupa Fiul
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!