Literatură română contemporană

Grilă Listă
Setați descendent

28 Articole

Cumpără acum de la
  • Cum să te ratezi cu demnitate
    Preț special 36.75 LEI Preț standard 49.00 LEI
    Cu privire frustră, pătrunzătoare, autoironică, naratorul lui Octav Gheorghe spune lucrurilor pe nume.
  • Psihonautica
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI
    Ca niste instantanee surprinse in fata unei prabusiri iminente, prozele din Psihonautica recompun itinerarul unei minti aflate in cautarea sensului. Pornind de la tentatiile si pericolele lumilor virtuale si apeland la intrebari despre univers, limitele cunoasterii si ecuatia propriei existente, vocea psihonautului - acest hacker al realitatii - ne aduce, paradoxal, mai aproape de ce inseamna sa fim umani. Pe un ton deopotriva erudit si colocvial, pe parcursul celor zece povestiri aflam, printre altele, cum supravietuim unei catastrofe, ce inseamna sa ne refugiem in vise si avataruri, care sunt posibilitatile limbajului si cum sa ne construim realitati alternative. Totul intr-un exercitiu filozofic in care haosul si ordinea coexista dupa niste legi intricate si capabile sa fascineze.
  • Kanashibari. Povestiri japoneze pe jumătate visate
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI
    Tema este străinul în Japonia, gaijin-ul, acest fir de nisip care pătrunde ca un parazit în scoica societății japoneze, martor al lumii care nu-l va accepta niciodată până la capăt și pe care se chinuie s-o înțeleagă, ca să se poată înțelege pe sine.
  • Dupa sfarsit
    Preț special 31.50 LEI Preț standard 42.00 LEI
    Preocupat de rolul omului in univers, de originea mintii si a spiritului sau, scriitorul si doctorul Adrian Sangeorzan incearca un alt tip de literatura. Povestile lui Adrian Sangeorzan nu sunt situate nici in prezent, nici intr-un viitor sau trecut indepartat. Ele vor duce cititorul pe muchia subtire a unor experiente de viata care pasesc discret intre fantastic, magic si realitate. O interpretare inedita si incitanta a ceea ce poate ca suntem.
  • Pădurea cu fauni
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Aceste povești zugrăvesc iubiri pierdute, pasiuni arzătoare, dar pasagere, șanse irosite ori, dimpotrivă, întâmplări menite să dăinuie o viață de om. Bărbați care iubesc femei până la disperare, ceea ce îi împinge la gesturi regretabile, femei care doresc bărbați până la mistuire, abandonându-și sinele; și unii, și alții ne amintesc însă de povara care este dragostea neîmplinită și de cât de vulnerabili și de urgisiți ne face ea să ne simțim. Ana Cioclov observă în jurul ei fărâme de viață și reușește să prindă în condei complexitatea relațiilor umane și fragilitatea spiritului, închinând astfel o odă iubirii.

  • Pădurea
    Preț special 30.01 LEI Preț standard 40.01 LEI

    Marian Godină merge la Poliție aproape în fiecare zi. Nu pentru că s-ar afla sub control judiciar, ci fiindcă este polițist, începând cu luna decembrie a anului 2006, după ce a absolvit Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina. În prezent activează în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. 

    Când își lasă masca jos, Marian „descinde” în mintea cititorilor cu textele pe care le scrie cu mult umor, reușind de fiecare dată să schimbe în bine dispoziția oamenilor. Dacă la serviciu Marian urmărește să nu fie urmărit, pe pagina sa de Facebook este urmărit de peste 550 000 de oameni.

    La Curtea Veche Publishing a mai publicat Flash-uri din sens opus, În misiune cu Marian și Pablo, the alpaca: scrisoarea.

  • Povestea unicornului care a alergat de la birou la Rio
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI

    Raluca Kișescu este un produs al propriei imaginații: după ce a absolvit un liceu de informatică și o facultate cu specializarea „Burse internaționale și piețe de valori” a profesat în domeniul marketingului și comunicării, fiind director de marketing timp de 10 ani pentru Avon România și Moldova, o experiență care i-a adus titlul de „Marketerul Anului” al revistei The Marketer și premiul IAA pentru Excelență în responsabilitatea socială. Este implicată în proiecte cu impact social pentru Hospice și Bunici de Viitor, o inițiativă de informare și relaționare destinată categoriei de vârstă 60+. Creativă, autentică, cu spirit liber, pus mereu pe glume, dar ancorată în realitatea business case-urilor, Raluca este unicornul care își dorește să unească lumi, oameni și dorințe.

  • Cei o suta. Diavolul argintiu
    Preț special 20.96 LEI Preț standard 27.94 LEI

    Prins intre texte – intre intertextualitatea unei enigmatice arhive de manastiri si constructia propriei scriituri –, „scribul“ continua iluzia de a iesi din capcana literara, livrandu-ne, in acest nou volum, „Macondo-ul“ Diavolului Argintiu dintr-o Hanovra medievala, de fapt intrand definitiv in labirintul unui hipertext, prin adaugarea biografiilor Bufonului Vraci, a Bastardului, a Papusii, a Invingatorului leului sau a contelui Lorenzzi.


    Intr-un stil care i-a adus definitiva consacrare – premiul Academiei Romane in 2010 –, Gheorghe Schwartz este acel neobosit „om de hartie“, care, potrivit inspiratului diagnostic pus de Ovidiu Pecican (Tribuna, septembrie 2008), se ambitioneaza sa faca „o profetie prin iscodirea trecutului, refacand firul prefirarii vietilor omenesti in insolitul si negura viitorului fiecarei clipe, ce se grabeste sa se eternizeze si sa se istoricizeze, descompunandu-se pana la irecognoscibilitate si devenind la fel de imprevizibila ca viitorul scrutat de Nostradamus“. Desigur, asa cum opineaza si Ioan Holban (Romania literara, 16/21 aprilie 2011), „Cei O Suta e, de pe acum, o mare izbanda a prozei noastre contemporane.“

  • Intr-o zi, Orasul. Adopta un canadian
    Preț special 26.25 LEI Preț standard 35.00 LEI

    „Fiecare dintre fragmentele


    acestei cărți este o lume în sine,


    iar împreună alcătuiesc țesătura lumii


    în care trăim noi acum.“


  • Pablo, the alpaca. Scrisoarea
    Preț special 30.01 LEI Preț standard 40.01 LEI

    Lumea animalelor este o lume cinstita, lipsita de rautate, invidie si lasitate, caracteristici foarte des intalnite la oameni.
    Paradoxul e ca, atunci cand un om e rau, se spune despre el ca are „iesiri animalice“, iar cand un animal e bland se spune ca are „instincte umane“.

    In aceasta carte, animalele sunt cele care vor face binele, reparand astfel raul facut de... oameni.

  • Spovedania unui preot ateu
    Preț special 29.25 LEI Preț standard 39.00 LEI

    Spovedania unui preot ateu este o meditatie provocatoare pe tema conditiei umane, dar si o cautare a divinului, a credintei, dincolo de superstitii, dincolo de dogme, dincolo de orice religie institutionalizata. Nascuta dintr-o experienta directa de viata, tragica si tulburatoare, cartea refuza resemnarea si postuleaza o incredere reinnoita in umanitate.


     

    De multi ani port haina preotiei. Am slujit atatea Invieri, an de an, si atatea morti, mult mai multe, ori de cate ori s‑a ivit prilejul. Am vazut atatea nasteri si decese, atatea vieti… atatea suflete pe dinauntru, din scaunul spovedaniei, acolo unde mii de oameni, de‑a lungul vremii, mi‑au aratat gandurile lor, indoielile, neputintele, durerile, dar mai ales toate mizeriile ascunse in viscerele lumii. Cand m‑am hirotonit eram doar un copil. Dupa primele spovedanii, m‑am maturizat. Dupa primele inmormantari, m‑am abrutizat. Dupa atatea slujbe, m‑am plictisit… de moarte… M‑am saturat de studiul asta antropologic al omului religios. Candva m‑a fascinat, dar acum, ca am vazut prea mult…
  • Corporatia norilor
    Preț special 24.00 LEI Preț standard 32.00 LEI
    Laurentiu Ion construieste o voce lucida, care analizeaza –  uneori cu ironie si umor, adesea fara mila – societatea in care traim, una cu un mare grad de manifestare a violentei si macinata de coruptie. Corporatia norilor este o epopee moderna a unui erou contemporan: barbat alb, singur, platitor de impozite, care lucreaza pentru un zeu puternic, dar distrugator de suflete, Corporatia. Vrea sa lupte impotriva Raului si actioneaza, dar isi striga tot mai tare neputinta, acceptand ca poate singura lui misiune este sa supravietuiasca in acest taram otravit, Romania, unde ANAF este un Charon care asteapta eroul la sfarsitul vietii sa plateasca pentru viata lui de artist independent, iar Guvernul, Hidra, in fata careia eroul contemporan se infiinteaza cu singura lui arma: tineretea. - Diana Geacar

     

    Numai oamenii cu prea multa inima se tem ca nu iubesc indeajuns. Numai cei a caror inima e excesiv de autentica se tem ca va aparea o inteligenta artificiala care va iubi mai mult decat ei. Laurentiu Ion e din specia rara a celor cu exces de inima; iar poemele lui sunt documentele emotionante si atasante ale spaimei de neputinta de a iubi. Care e iadul, cum stim de la Dostoievski.

     

    Corporatia norilor e documentarea acestui iad. Tot ceea ce nu se poate iubi e aici: de la politica la finante, de la corpuri falsificate de biotehnologii la identitati falsificate de ecrane. Insa e atata caldura si atata iubire in aceasta documentatie, incat rascumpara cu asupra de masura totul. Asa cum face intotdeauna poezia adevarata. - Radu Vancu
  • Certificat de virginitate
    Preț special 33.76 LEI Preț standard 45.00 LEI
    Despre Adrian Sangeorzan au scris critici si scriitori romani si americani, printre care: Dan C. Mihailescu, Marius Chivu, Gabriel Cosoveanu, Andrei Codrescu, Luminita Corneanu, Horia Dulvac, Oana Baluica, Nina Cassian, Andrey Gritsman, Bruce Benderson, Nava Renek.

     

    Romania si America, medicina si literatura se contopesc in povestiri provocatoare si fascinante. Personaje detaliat conturate se intalnesc si se despart sub pretextul unor intamplari cu talc, al unor calatorii in trecut sau in viitor, spre locuri cunoscute sau tainice.

     

    Lumile construite minutios de Adrian Sangeorzan au ceva din cautarile si visurile oricaruia dintre noi. Realitatea este fictionalizata, iar fictiunea devine o realitate posibila. Totul pentru a raspunde acelorasi intrebari care ne framanta de-a lungul vietii: Cine suntem? Incotro ne indreptam? Care ne este locul in aceasta lume?

     

    Adrian Sangeorzan este un povestitor magnific, care raporteaza din linia intai a vietii si mortii. Este scriitorul timpurilor noastre, venit sa raspunda cu originalitate si insistenta la intrebarea recurenta a identitatii. -  Andrei Codrescu

     

    Sangeorzan isi pastreaza in toate povestirile un aer proapat de umanitate si umor.  El aduce pe scena americana ceva ce lipsea de la William Carlos William: poetul-doctor, o persoana care vindeca trupurile efemere fara a sacrifica sensibilitatea, intelectul si fantezia care ne hranesc mintile si sufletul. - Bruce Benderson
  • Expres
    Preț special 24.75 LEI Preț standard 33.00 LEI
     Peste ani, Expres va deveni un volum referential. E prima carte de proza documentara romaneasca de tip nou. Aici vei descoperi culturi si subculturi disparute, dictatori si traficanti de droguri, lupte de caini si hoti de masini, politicieni corupti si biletari iesiti din circuit. Toate acestea au fost candva in voga, au produs efecte si au lasat urme adanci in memoria multora. Bucurestiul este locul faptelor, orasul meu, spune autorul, unde m-am nascut, am crescut si am trait, alaturi de alti tineri. Calatorie placuta! - V. Leac

     

    Mihnea Mihalache‑Fiastru (n. 1982) a absolvit psihologia, iar in prezent traieste si lucreaza in Bucuresti. A lucrat in presa din ianuarie 2002 pana in 2011, iar in perioada 2012–2016 a publicat eseuri pe mai multe site‑uri si in diverse publicatii culturale. In vara anului 2015, a initiat proiectul de antropologie video Strandoot, care s‑a concretizat intr‑un eseu video de 45 de minute despre strandurile din Bucuresti, din perioada interbelica si pana in prezent, proiectat in mai multe spatii culturale si in galerii de arta.

     

    In perioada august 2015 – iulie 2016, a creat serialul web de docu‑fiction Susanele, concretizat in opt episoade, ale caror premiere lunare au avut loc in institutii culturale, galerii de arta si cinematografe. In noiembrie 2018, a lansat volumul Tehnologia Expunerii Universale, in care a scris despre magazinele universale din Bucurestiul de la sfarsitul anilor ’80, vazute din perspectiva unui copil care sufera de un sindrom obsesional nediagnosticat.
  • Necenzurat
    Preț special 41.25 LEI Preț standard 55.00 LEI

    Necenzurat este prescriptia perfecta pentru diagnosticul de ipocrizie sociala. O imbinare originala intre povesti de viata si reflectii personale - totul pe un ton relaxat si natural. Cu intelegere si umor, Radu F. Constantinescu da raspunsuri directe mai ales acelor intrebari pe care nimeni nu le pune cu voce tare: Cum arata relatia perfecta? Ce e preludiul? Ce greseli fac femeile in amor? De ce se strica o relatie oficiala? Cum sa-ti parasesti iubitul sau iubita? Ce faci cand iubesti un barbat care nu e al tau? Raspunsurile sale sarmante, ironice, profunde sunt pe masura intre-barilor: dragostea nu e relatie - e revelatie; femeia iarta mai degraba un barbat obraznic decat unul indecis; nu exista o singura iubire adevarata; bunele maniere sunt altele decat cele pe care le stii tu; omul se obisnuieste mai greu cu singuratatea decat cu nefericirea; fiecare poveste de iubire este mai putin Romeo si Julieta si mai mult Imblanzirea scorpiei.


     

  • Es mal pas
    Preț special 22.50 LEI Preț standard 30.00 LEI

    Es Mal Pas 
    strabate succint sase generatii de femei si patru de barbati. Peste toate survoleaza o privire ferma care pastreaza doar fotografiile din calatoriile nefacute. Doua calatorii intr-o viata. In una, incape toata viata netraita. In cealalta, promisiunea unui tinut imaginar. Intre cele doua, femeia care vrea mereu ceea ce nu are.

     

    Poti sa traiesti ani multi langa cineva si sa nu i te destainui pana la capat. Poti sa vezi un barbat prima oara in viata ta, sa ii retii zambetul, tonul vocii, poate ca numele nici nu i‑l vei afla, dar ceva te face sa simti nevoia sa vrei sa‑i povestesti ce te apasa, sa‑i vorbesti despre dreptatea ta, despre nestatornicia ta, despre obisnuintele tale proaste si plicticoase, despre dorinta paralizanta de a pleca de acasa.

     

    Iren Mate a crescut cu disciplina impusa de sportul de performanta si precizia numerelor. Atractia pentru deductie si pragmatism a adus-o in 1987 la Institutul de Matematica din Bucuresti. In 1990, simte ca libertatea este lucrul cel mai de pret pentru fiinta umana, dar isi da repede seama ca putini oameni din jurul ei au cunostintele necesare pentru a profita de aceasta libertate. Asa ca fondeaza Curtea Veche Publishing. Este convinsa ca o editura se poate face cu o singura carte, o anume carte. Dar la fel de convinsa este ca un om se construieste cu mai multe carti. De aceea, pune si bazele Asociatiei Curtea Veche. Prin intermediul acesteia, copiii din Romania beneficiaza de carti gratuite, de intalniri si discutii directe despre importanta lecturii.
  • Om bun la centru
    Preț special 39.00 LEI Preț standard 52.00 LEI

    Jurnalistul Stefan Irimescu lucreaza la Vocea socialismului si se bucura de micile privilegii ale unui intelectual cu oarecare celebritate: invitatii la film si la teatru sau acces la alimente devenite rare, precum unt sau ulei, fara sa stea la coada ore in sir. Acest confort meschin dispare insa atunci cand este luat la ochi de oamenii Securitatii pentru ca a ascuns scrisori de la cititori ca sa-i protejeze pe semnatarii lor si a strecurat intr-un articol remarci negative la adresa regimului politic.

    Dupa ce il loveste pe reprezentantul serviciilor secrete, este arestat si torturat zile intregi. Eliberat, Stefan o cunoaste pe arhitecta Raluca, o femeie flamanda de iubire si care, asemenea lui, nu impartaseste idealurile partidului. Din nefericire, femeia este maritata cu Ilie Stancu, tanara speranta a politicii comuniste, iar povestea de dragoste devine un teribil joc de-a v-ati ascunselea.

    Propaganda, intemnitare, abuz: scriitor elvetian de origine romana, Andrei Mihailescu a trait sub regimul Ceausescu inainte de a emigra in Elvetia in 1981. Primul sau roman, Om bun la centru, este un thriller politic ce reviziteaza din exil distopia Romaniei anilor ’80. Proza densa exploreaza interferentele dintre politic si privat intr-un sistem represiv si paranoic in care privatiunile si frica de cel de langa tine fac parte din cotidian: „Denunta-ti vecinul si primesti o locuinta la oras, o slujba, o Dacie, un frigider, fiu credincios al patriei ce esti! Cata vreme actionezi asa, ai farama ta de bunastare si un pic de protectie. Pe socoteala acelora pe care i-ai predat sau care sunt, pur si simplu, mai slabi, mai putin importanti.“

    „Am fost pe teren, am pus si eu ceva acolo in miscare, stii, la centru, acolo unde alearga jucatorii aia care nu marcheaza niciodata un gol. Alearga incoace si incolo si dau mingea mai departe. Sau nici macar nu primesc mingea, dar il impiedica putin pe adversar. Cinci sau zece secunde, incurca atacul advers, pana cand propria echipa s-a repliat. Asa vreau eu sa gandesc despre mine. Un tip simplu, care da tot ce poate, un om bun la centru. Pentru ca, peste treizeci de ani, sa pot sa ma uit in ochii copilului meu.“ - Bucuresti, 1980.

  • Fericirea e un ac de siguranta
    Preț special 45.00 LEI Preț standard 60.00 LEI

    În limbă e plăcerea! Asta e una dintre vorbele favorite ale lui Răzvan Exarhu, om de radio, de televiziune, bucătar şi acum autorul unei cărţi cu fericirea în titlu.


    De la primul rând scris se simte că îi place să vorbească, în aceeaşi măsură în care îi place să observe şi să asculte. E acel tip de povestitor pentru care tăcerea şi cuvintele sunt la fel de importante. Iar curiozitatea lui tandră şi crudă, în acelaşi timp, compune un tablou viu în care se amestecă emoţiile primei zile de şcoală, şlapii târşâiţi ai românilor, relaţia dintre eschimoşi şi raw-veganism, revolta anti sistem, alcoolul, cărţile, crucile făcute în autobuze, prietenia, urzicile, clişeele, narcisismul din social media, ecologia, salata boeuf, hipsterii, postul, bunicul lui Bob Marley, tradiţiile pierdute, bicicliştii aroganţi, discuţiile cu părinţii, nostalgia, cretinii, obsesia pentru viaţă sănătoasă şi multe alte subiecte care ne umplu vieţile şi conversaţiile, ne indignează şi ne emoţionează pe toţi. Umorul textelor este mereu dublat de o duioşie şi de o sensibilitate care te pot face să râzi şi să plângi, la câteva rânduri distanţă. Iar cartea este construită ca să poată fi citită de oriunde, ca o tavă cu o prăjitură care are alt gust în fiecare pătrăţică, din care ronţăi încet şi îţi doreşti să nu se termine.

  • Perspective
    Preț special 18.75 LEI Preț standard 25.00 LEI

    Visul, introdus in roman ca element fantastic, irational, abandonarea identitatii personajului narator ca una incerta, enigmatica, copilaria versus adolescenta, prima vazuta ca un spatiu protector, din care se decupeaza definitia fericirii („Fericirea este galopul necontenit al vietii.“), a doua un univers angoasant, in care obsesia singuratatii se instaleaza definitiv si cu efecte ucigatoare, toate sunt temele sfasietoare ale acestei carti.

    Intr-o dimineata funebra, tanara Arabelle pleaca sa identifice cadavrul iubitului sau sinucigas, Jasper, patrunzand astfel in universul dezolant al spitalului, spatiu ce gazduieste nu numai ravagiile provocate de boala, dar mai ales tristetea ultima, moartea. Intalnirea cu mama iubitului sau si apoi inmormantarea provoaca in sufletul Arabellei o cascada de trairi ce frang mai intai perceptia acesteia asupra realitatii, iar apoi insasi existenta ei. Drama lui Jasper se lasa descifrata in continuare ca o succesiune de intamplari nefaste, disparitia tatalui sau fiind elementul declansator al psihozei din care s-a putut elibera doar plecand inspre nicaieri si oriunde.

    ANDA GABRIELA DOLIS (n. 13 februarie 2002) este eleva la Onesti. De cand se stie, a fost fascinata de povesti: cele pe care i le spuneau parintii si bunicii si cele pe care le-a descoperit singura odata ce a invatat sa citeasca, foarte devreme. Povestea Cenusaresei a lasat o impresie adanca in imaginatia copilului de cativa anisori. Bucuria lecturii a fost urmata de placerea scrisului. Imaginatia, hranita de cartile indragite, si-a gasit expresia in texte scurte, pe care Anda le scria pe unde apuca: in pauza, la scoala, in parc sau acasa, dupa cum ii venea inspiratia. Apropiatii i-au remarcat imediat talentul si au indemnat-o sa publice. Primele texte i-au aparut in 2015, in revista scolii si in publicatia locala Expresia ideii. Cam tot atunci a inceput sa lucreze la romanul Perspective. Cand nu scrie si nu este prinsa de lectura vreunei carti, Anda deseneaza si asculta rock (Alternosfera), sau rap (Ed Sheeran), sau… pop sud-coreean. Autorii ei preferati sunt Haruki Murakami si Stephen King, insa recunoaste ca Splendoare de Margaret Mazzantini este cartea care a marcat-o cel mai mult.

    „Primul lucru care izbeste la romanul Perspective e scrisul percutant, baroc, inventiv, cu fraze care arata o scriitoare pe deplin formata si care stapaneste atat forma, cat si fondul – si asta intr-o lume-n care milioane de grafomani se agita in amatorism, banalitati disperante si lipsa totala a simtului literar. Apoi, daca afli ca Anda Gabriela Dolis nu are decat 15 ani, incerci sa rezisti stupefactiei. Nu rezisti. Pentru ca ne aflam in fata unui fenomen.“- RAZVAN PETRESCU

    „Un roman scris alert, incisiv pe alocuri, analitic si psihologic peste tot ce anunta un prozator plin de perspective: Anda Gabriela Dolis.“- BEDROS HORASANGIAN

  • Flash-uri din sens opus
    Preț special 30.01 LEI Preț standard 40.01 LEI

    Tânărul îşi lăsase acasă fetiţa de cinci anişori şi acum aştepta emoţionat pe holul maternităţii naşterea celui de-al doilea copil. O să fie băiat? O să fie fată? Medicina vremii nu îi răspunsese la întrebarea pe care şi-o punea de nouă luni, iar acum mai erau câteva minute şi avea să afle. Fiorii erau tot mai mari şi minutele păreau ore. Aşezase buchetul de flori pe un scaun şi se plimba pe coridor, dintr-un capăt în celălalt, când îşi făcu apariţia doctorul, care se îndreptă tăcut spre el şi îl bătu pe umăr. Ii dezvălui că are o fetiţă, apoi îi întinse palma dreaptă în care ţinea o verighetă de aur şi îi spuse că-i pare rău. Nu putuse să facă nimic…
    Femeia făcea mâncare. Pentru că soţul ei era plecat pe un mare şantier al ţării din acea vreme, gătea acum doar pentru copiii ei, o fetiţă de trei ani şi un băiat de doi.


    Un accident de muncă…
    Diriginta poştei din localitate aflase prima. De la ea, au aflat şi alţii, vestea se răspândea în sat cu repeziciune. Numai femeia gătea liniştită în continuare, iar copiii se jucau în preajma ei şi erau cu gândul la soţul care avea să se întoarcă acasă în scurt timp.


    Nu s-a mai întors…


    Tânărul văduv se mutase să lucreze în Braşov, dar se ducea des la Proviţa de Sus, unde era înmormântată mama copiilor lui. în cimitirul urât şi trist, o vedea de fiecare dată pe femeia în negru, şi ea tot cu doi copii, şi ea tot văduvă.


    Au ajuns să se cunoască. S-au cunoscut atât de bine, încât s-au căsătorit şi au făcut un copil.Un băiat. Un băiat care pe atunci n-avea caschetă. Pentru că era pe 7 septembrie şi a doua zi se sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului, mi-au pus numele Marian. Marian Godină.

  • De zece ori pe buze
    Preț special 20.96 LEI Preț standard 27.94 LEI
    Epuizat din stoc

    Adina Rosetti impresioneaza prin abilitatea de a varia tonurile: de la realism la umor si poezie, plus o irizare de fantastic pentru a pigmenta totul – un autor innascut! (Stéphanie Dupays, Le Monde des livres)

  • Scrisori catre Mihai
    Preț special 20.23 LEI Preț standard 26.97 LEI
    Epuizat din stoc

    Nascut in 1956, absolvent al Facultaţii de Medicina din Bucuresti, profeseaza opt ani ca medic. Este descoperit in 1986 de criticul literar Mircea Martin si frecventeaza cenaclul Universitas pina in decembrie ’89. Renunţa la medicina in 1990 si lucreaza la revistele Cuvintul si Amfiteatru, apoi la editurile Litera, All si Curtea Veche Publishing. La Cartea Romaneasca ii vor aparea volumele de proza scurta Gradina de vara (1989, Premiul Fundaţiei Liviu Rebreanu), Eclipsa (1993, Premiul orasului Tirgoviste), Intr-o dupa-amiaza de vineri (1997, Premiul Cartea Anului la Salonul Naţional de Carte de la Cluj, Premiul ASPRO pentru cea mai buna carte de proza a anului si Premiul pentru proza al Asociaţiei Scriitorilor din Bucuresti), metajurnalul Foxtrot (2008, Premiul Radio Romania Cultural). In 2013 i se publica volumul Variaţiuni pe o tema de Vater-Puccini — interviuri in proza (Curtea Veche Publishing, 2013). A scris doua piese de teatru: Farsa (1994, Editura Unitext, Premiul UNITER) si Primavara la bufet (1995, Editura Expansion, Marele Premiu la Concursul Naţional de Dramaturgie „Camil Petrescu”, ediţia I, si Premiul Uniunii Scriitorilor). E distins in fiecare an cu Ordinul Muncii clasa a III-a in grad de cavaler. Deoarece a facut un copil legal, a fost tradus in Israel (Editura Nymrod, 2007), Spania (Editura El Nadir, 2010) si Anglia (University of Plymouth Press, 2012). Ii plac murele.

  • Variaţiuni pe o temă de Vater-Puccini
    Preț special 21.67 LEI Preț standard 28.90 LEI

    Deşi formal cartea pare a fi una de interviuri, prin răspunsurile sale Răzvan Petrescu dovedeşte mai degrabă o poftă nestăpânită de a face proză. Întrebarea e prilej de exerciţiu de stil, realitatea şi ficţiunea îşi dau mâna, iar stilul foarte personal al autorului răzbate de la fiecare colţ de frază. Jocurile de cuvinte abundă, după cum extrem de numeroase sunt paralelele cu muzica şi compoziţia. Ironia caustică şi cinismul (bine temperat) fac casă bună cu referinţele savante. O carte numai bună să-ţi stârnească pofta de a citi, de a asculta muzică de cea mai bună calitate, şi ocazie ideală de a arunca o ocheadă în sufletul şi mintea unuia dintre cei mai importanţi autori de proză scurtă români ai zilelor noastre. Răzvan Năstase

  • Cei o sută. Agnus Dei
    Preț special 21.67 LEI Preț standard 28.90 LEI

    Impunând un povestitor de primă mărime, ciclul Cei O Sută îmbină neuitarea fabuloasă a unui istoric ce străbate memoria secolelor cu virtutea inventivă a creatorului de povești.

  • Scriitori germani din România de după 1945
    Preț special 25.28 LEI Preț standard 33.72 LEI
    O antologie de proză
  • Adulter cu smochine şi pescăruşi
    Preț special 18.97 LEI Preț standard 25.29 LEI
    Epuizat din stoc

    Un roman încins şi proaspăt ca o zi de plajă, toamna, pe ţărmul Mediteranei. Un roman totodată carnal şi misterios, ca un vin roşu din ţările Sudului. Un roman despre iubire şi păcat, dorinţă şi iluzie, despre vanităţi, gelozii şi despre frica de singurătate.

  • Cei o sută. Bastonul contelui
    Preț special 23.12 LEI Preț standard 30.83 LEI
    „În CEI O SUTĂ, Gheorghe Schwartz a făcut un impresionant efort de documentare; las deoparte faptul că istoria e pasiunea dintotdeauna a prozatorilor, dar, în cazul său, lectura tratatului de istorie este una de identificare, miza cărţii fiind rescrierea istoriei, înţeleasă, deopotrivă, ca reconstituire şi redimensionare în ficţiune, urmărire a adevărului istoric cunoscut şi recreare a detaliului ascuns.“
    Ioan HOLBAN
  • Detectorul de emoţii şi alte povestiri
    Preț special 15.90 LEI Preț standard 21.19 LEI
    Epuizat din stoc
    Fragmente din epopeea contemporană a emigranţilor.
Filter by
Cumpără acum de la

Preț

Editura