Baraba

Epuizat din stoc
SKU
H06912
4.59 LEI
Pe scurt
O adevarată capodoperă a lui Pär Lagerkvist, laureat al premiului Nobel pentru literatură. Un roman ecranizat în 1962 cu Anthony Quinn în rolul principal. O scriere în care omenirea întreagă pare cuprinsă între două personaje: Isus şi Baraba.
Ar dori mult să creadă şi el: pentru că e un om singur, pentru că n-a cunoscut indurarea, pentru că nu înţelege nici el de ce a fost eliberat în locul Celuilalt, al Nevinovatului. Pentru că a fost de faţă, pe Golgota, la răstignire, deşi nimeni nu-şi va mai aminti de asta. Pentru că are la gât o tăbliţă pe care un condamnat îi scrijeleşte semne de neînţeles, un nume pe care îl poartă cu cei care cred. Pentru că a aflat că El ar fi zis: "Să vă iubiţi unii pe alţii..."

Viaţa lui Isus se intersectează o singură dată, de Paşte, cu viaţa lui Baraba. Acesta "fusese aruncat în temniţă pentru o răscoală, care avusese loc în cetate, şi pentru un omor" (Luca 23, 19). Baraba a fost apoi uitat, soarta lui, de om scăpat miraculos de la moarte, n-a mai interesat pe nimeni. Un personaj episodic şi atâta tot. Un scriitor suedez a avut ideea să răstoarne perspectivă şi să-l transforme pe Baraba în personaj principal.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Cartea de pe noptieră
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-973-50-2137-5
Traducător Liliana Donose Samuelsson
Număr de pagini 144
Formatul cărţii 11x18 cm
Data apariției 2008
Premii Nobel 1951
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsBaraba
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!