Caligraful lui Voltaire

Rating:
80 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
H100081
9.17 LEI
Pe scurt
Împins de vitregiile sorţii, dar şi de un neobosit spirit de aventură, caligraful Dalessius, aflat o vreme în slujba lui Voltaire, ajunge într-un îndepărtat port din Lumea Nouă, ducând cu el secretul incredibil al existenţei unor cuvinte tainice care se fac nevăzute odată transpuse pe hârtie şi a unor cerneluri fosforescente şi otrăvitoare, mărturisind despre tenebrele însângeratului Secol al Luminilor.
Romanele lui Pablo de Santis au fost traduse în peste cincisprezece limbi.

Conceput sub forma unei povestiri labirintice, cu un fir narativ ce se strecoară abil printr-un fascinant Secol al Luminilor, romanul lui Pablo de Santis se adresează cititorului dornic să-l însoţească pe protagonist în încercarea sa de a dezlega o serie de enigme, la capătul cărora şi-ar putea afla, precum într-o străveche legendă, un sfârşit înecat în sânge. Caligraful va porni pe urmele unei bizare făpturi, o păpuşă-femeie de o frumuseţe nepământeană, dar va încerca totodată să dezlege o intrigă ce implică tomuri misterioase conţinând mesaje secrete despre fabricarea unor mecanisme aidoma fiinţelor vii, pe iezuiţi, dominicani, un spânzurat făcător de minuni şi prezenţa fantomatică a unui călău. Deopotrivă roman istoric, thriller şi poveste de dragoste, Caligraful lui Voltaire deschide apetitul pentru un secol în care mintea umană se revoltă, pendulând între inventarea maşinăriilor perfecte care să reprezinte o replică la Creaţie şi misticismul cel mai înverşunat.

"Straniu, erudit şi antrenant, romanul reuneşte geniul narativ al lui Voltaire şi imaginaţia efervescenta a lui Borges." (Telerama)

"Alegându-şi ca fundal pentru romanul sau sfârşitul secolului al XVIII-lea, Pablo de Santis disimulează cu subtilitate faptele reale sub masca fantasticului. (Le Temps)

"Un roman excelent scris, care aminteşte deopotrivă de Numele trandafirului al lui Umberto Eco şi de Parfumul lui Patrick Suskind." (Zone litteraire)
Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-234-9
Traducător Tudora Şandru Mehedinţi
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13x20 cm
Data apariției 2008
4
Rating:
80% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCaligraful lui Voltaire
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!