Bărbat adormit în fotoliu. Întâmplări

Rating:
80 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
C166860
19.27 LEI
Pe scurt
Întâmplări cu scriitori.
„După apariţia monumentalei (la propriu) Istorii a literaturii române contemporane, 1941–2000, Alex. Ştefănescu este omul zilei în critica literară românească. Admirat sau pizmuit de confraţi, invitat şi celebrat cu fast în oraşele de provincie, intervievat de superbe ziariste, Alex. Ştefănescu se află mereu în centrul atenţiei, prezenţa sa într-un loc este imposibil să treacă neobservată.

Chiar şi cei care îşi propun să îl ignore ajung până la urmă să îşi piardă cumpătul, încep să-l vâneze cu invectivele lor, sporindu-i, indirect, vizibilitatea, notorietatea şi popularitatea. Alex. Ştefănescu este, în lumea literaturii, genul de personaj care nu lasă pe nimeni indiferent. Unii îi sunt prieteni, alţii duşmani de moarte (cei neincluşi în Istorie şi cei menţionaţi în emisiunea sa TV rezervată cărţilor proaste, Tichia de mărgăritar). În fine, mai există o categorie, a celor care îl cultivă cu speranţa secretă că i-ar putea intra în graţii şi că în felul acesta şi-ar putea asigura un viitor luminos în literatura română.

În actuala încrengătură de amiciţii/inamiciţii care înconjoară persoana lui Alex. Ştefănescu, publicarea volumului de evocări al criticului, intitulat Bărbat adormit în fotoliu. Întâmplări (în care este vorba de scriitori cunoscuţi), are toate şansele să devină un bestseller.“ (Tudorel Urian)

Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Colecție Povestiri
Ediția cărții I
ISBN 978-973-669-954-2
Număr de pagini 207
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2010
4
Rating:
80% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsBărbat adormit în fotoliu. Întâmplări
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!