Leagănul respiraţiei

Epuizat din stoc
SKU
FI000243/1
Preț special 25.28 LEI Preț standard 33.72 LEI
Pe scurt
După lungi discuţii cu poetul Oskar Pastior (1927-2006) şi cu alţi supravieţuitori ai lagărelor sovietice, Herta Müller a adunat materia epică pe care a contopit-o în acest mare roman apărut la Carl Hanser Verlag în vara lui 2009, cu doar câteva luni înainte de a i se acorda Premiul Nobel.
Premiul Nobel pentru literatură

Leagănul respiraţiei apare în 45 de ţări.

România anului 1945: al Doilea Război Mondial tocmai a luat sfârşit, iar minoritatea germană este livrată aparatului de represiune sovietic. Adolescentul Leo Auberg cade victimă, alături de zecile de mii de conaţionali, deportărilor în lagărele de muncă din Uniunea Sovietică. În recluziune, întregul univers se restrânge la gesturile şi obiectele simple, la foamea de zi cu zi, la prieteniile pe muchie de cuţit.

A-ţi păstra umanitatea în astfel de condiţii înseamnă a te investi sufleteşte în relaţia cu obiectele banale. O lopată de încărcat cărbuni poate deveni hrană pentru suflet şi minte. La fel, leagănul respiraţiei, reglând cadenţa corectă a unei existenţe greu de imaginat - mărturie de o intensitate cutremurătoare a unei drame istorice mult timp ignorate.

În seria de autor „Herta Müller“ urmează să apară romanele Călătorie într-un picior şi Omul e un mare fazan pe lume.
Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Seria de autor Herta Müller
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-362-9
Traducător Alexandru Al. Sahighian
Număr de pagini 296
Formatul cărţii 13 x20 cm
Data apariției 2012
Premii Nobel 2009
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsLeagănul respiraţiei
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!