Inca de pe atunci vulpea era vanatorul

Rating:
100 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
FI000203/1
24.09 LEI
Pe scurt
Dacă lumea este doar o inimaginabilă şi apăsătoare înşiruire de închisori concentrice, în care-ţi ispăşeşti condamnarea pe viaţă, mai eşti, de fapt, în viaţă?
Gardul fabricii şi casele sunt înconjurate de zidurile oraşului, iar dincolo de acesta sunt lanurile unduitoare de grâu, nesfârşite, mărginite de Dunărea ce nu poate fi traversată decât sub tirul grănicerilor. Dacă lumea este doar o inimaginabilă şi apăsătoare înşiruire de închisori concentrice, în care-ţi ispăşeşti condamnarea pe viaţă, mai eşti, de fapt, în viaţă?

Sau te amăgeşti mimând umanitatea într-un cotidian pe care nici frumuseţea inocentă a naturii nu-l poate lumina, când relaţiile dintre oameni sunt denaturate de suspiciune, când victimele nu pot să scape decât dacă devin, la rândul lor, vânători de oameni?
Răspunsurile pe care şi le dau la aceste întrebări obsedante, niciodată formulate explicit, îi împart pe actorii acestei lumi în două tabere. Însă şi unii, şi alţii trebuie să poarte măşti.

„O confruntare insolită cu spaimele totalitarismului. Un roman despre coerciţiile regimului dictatorial, despre manipularea prin frică şi, mai ales, despre ce face frica din om. O carte despre atmosfera terifiantă creată de Securitate.“ (Süddeutsche Zeitung)
Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Seria de autor Herta Muller
Ediția cărții I
ISBN 978-973-689-340-7
Traducător Nora Iuga
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Broşat
Data apariției 2012
Premii Nobel 2009
5
Rating:
100% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsInca de pe atunci vulpea era vanatorul
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!