Frumoasele străine

Rating:
85 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
HU001032/1
Preț special 23.12 LEI Preț standard 30.83 LEI
Pe scurt
Orice mare autor are dreptul la un pic de odihnă. După Orbitor, Frumoasele străine reprezintă vacanţa lui Mircea Cărtărescu.
O carte în care comicul e întins pe toate registrele, de la zâmbetul discret la râsul cu lacrimi, şi care-ţi poate umple, bucurându-te, propria ta vacanţă.
Sunt road movies, mai scurte sau mai lungi, cu scriitori, artişti vizuali, poliţişti şi criminali, studente şi responsabili culturali, fantome şi cineaşti, risipiţi într-o lume mereu surprinzătoare.

Umorul, satiricul şi grotescul au fost dintotdeauna, în volumele sale de versuri, în Levantul şi-n Orbitor, în Enciclopedia zmeilor şi-n De ce iubim femeile, a doua coardă la arcul lui Mircea Cărtărescu, alături de cea onirică şi vizionară. În Frumoasele străine ele sunt coarda dintâi.

Puţine cărţi din literatura română de azi îi pot sta alături ca naturaleţe a povestirii şi ca ubicuitate a comicului, întins pe toate registrele, de la zâmbetul discret la râsul cu lacrimi.

Cele trei povestiri unite de aceeaşi voce narativă, destinsă şi firească, sunt filme cu camera în mână, fără nici o emfază, mizând pe sinceritate şi simplitate.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție În afara colecţiilor
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-2692-9
Număr de pagini 288
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
4.25
Rating:
85% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsFrumoasele străine
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!