Bestiar

Epuizat din stoc
SKU
C147231
22.11 LEI
Pe scurt
Bestiar este primul volum de povestiri pe care Cortazar îl semnează, în 1951, cu adevăratul său nume.
Cele opt povestiri fantastice vorbesc despre lucruri şi întâmplări obişnuite ce ajung să capete pe nesimţite dimensiunile unui coşmar sau scot la iveală lumi paralele. De la casa aparent banală care este ocupată de nişte creaturi misterioase până la enigmatica Delia, expertă în dulciuri, ai cărei logodnici mor în împrejurări ciudate, de la Alina Reyes, ce trăieşte viaţa altei femei, aflate la mare depărtare, până la ferma bântuită de un tigru însetat de sânge, Cortazar ne oferă o lectură surprinzătoare, care ne schimbă percepţia asupra realităţii.

„Pentru Cortazar, a scrie înseamnă să se joace, să se amuze, să organizeze viaţa – cuvintele, ideile – cu arbitrarul, fantezia, libertatea şi lipsa de responsabilitate de care doar copiii sau nebunii dau dovadă. Însă, jucându-se astfel cu destinul, Cortazar deschide noi perspective, scoate la lumină laturi obscure ale sufletului omenesc şi cochetează cu transcendentul.” (Mario Vargas Llosa)

„Citind Bestiar, încă de la prima pagină mi-am spus că Julio Cortazar e un scriitor aşa cum mi-aş fi dorit eu să ajung când aveam să fiu cu adevărat «mare». Cortazar străluceşte prin elocvenţă, prin erudiţie, prin memoria lui incredibilă şi umorul periculos.” (Gabriel García Marquez)

„Încă de mic, relaţia mea cu lucrurile, cu scrisul nu a fost diferită de relaţia mea cu lumea în general. Se pare că m-am născut ca să nu accept lucrurile aşa cum sunt.” (Julio Cortazar)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Biblioteca Polirom. Proza XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1448-6
Traducător Tudora Şandru Mehedinţi
Număr de pagini 208
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2009
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produs Bestiar
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!