Nocturne. Cinci poveşti despre muzică şi amurg

Epuizat din stoc
SKU
C178849
24.72 LEI
Pe scurt
Cinci istorii personale, amuzante, mustind de o tristeţe duioasă.
Visători, îndrăgostiţi, stele pe punctul de a apune sau a se ridica pe firmament, toate aceste personaje, aflate într-un moment de cotitură al vieţii lor, devin interpreţii unui concert în care fiecare voce şi fiecare instrument atinge o notă umană cât se poate de autentică şi de răvăşitoare. Fie şi pentru o singură clipă, muzica uneşte sufletele, reaprinde scânteia dragostei, alină disperarea, preschimbând-o în melancolie şi făcând-o astfel suportabilă.

„Arta, pericolele ei, durerile pe care ţi le provoacă, cele câteva bucurii pe care ţi le oferă sunt teme pe care Ishiguro le sondează în profunzime în această carte... perfectă.” (Frank Kermode, London Review of Books)

„Nu e deloc de mirare că un prozator atât de profund, atât de bine echipat pentru a surprinde cele mai contradictorii sentimente, este îndrăgostit de muzică.” (Evening Standard)

„Am putea evoca influenţa lui Somerset Maugham în acest volum... Însă Ishiguro, un maestru al prozei, poate fi foarte greu derivat din alt scriitor. Nu se ştie cum, însă reuşeşte mereu să spună ceva esenţial despre afacerea asta încurcată care e viaţa.” (The Irish Times)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Biblioteca Polirom. Proza XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1435-6
Traducător Vali Florescu
Număr de pagini 300
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2009
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNocturne. Cinci poveşti despre muzică şi amurg
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!