Călătorie prin Portugalia

Epuizat din stoc
SKU
C181764
45.23 LEI
Pe scurt
Saramago pune Portugalia într-o lumină pe care numai un autor genial o poate născoci.
In anul 1979, José Saramago porneste intr-o lunga calatorie prin tara sa, de la nord la sud, care se va incheia in vara anului urmator. Rezultatul acestei explorari este Calatorie prin Portugalia, o carte dedicata in primul rind portughezilor, dar nu numai, menita sa readuca in prezent o multitudine de informatii istorice si culturale, sa preschimbe cliseele patriotarde pe care timpul si sistemele educationale le-au impamintenit in mintile tuturor si sa refaca un traseu al adevarurilor si al frumoaselor legende care populeaza o lume in pericol de a fi data uitarii.


Cind Jose Saramago s-a hotarit sa scrie o carte despre Portugalia, si-a dorit ca aceasta sa fie diferita de altele cu acelasi subiect: i-a reusit pe deplin. Inregistrindu-si impresiile de calatorie despre tara pe care o iubeste mai mult decit pe oricare alta, Saramago pune Portugalia intr-o lumina pe care numai un autor genial o poate nascoci. Fie ca descrie o fortareata medievala sau donjoanele intunecate ale unui castel, el face locurile pe care numai turistii le mai viziteaza astazi sa prinda viata si sa-si spuna singure povestea.

„Una peste alta, cred ca nu sint un romancier, ci mai degraba un eseist ratat, care s-a apucat sa scrie romane tocmai pentru ca nu stia sa scrie eseuri.” (Jose Saramago)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Seria de autor "Jose Saramago"
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1633-6
Traducător Mirela Stanciulescu
Număr de pagini 480
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Ediţie cartonată
Data apariției 2011
Premii Nobel 1998
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCălătorie prin Portugalia
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!