Carnetul auriu

Epuizat din stoc
SKU
C182196
9.17 LEI
Pe scurt
Este un roman cu mai multe poveşti, iar autoarea ne anunţă încă de la început să fim atenţi la o temă anume, a eşecului, „care, uneori, atunci cînd oamenii se prăbuşesc, devine o modalitate de a-şi vindeca propriile false dihotomii şi separări”.
Experiment literar si joc indraznet cu multiple perspective, Carnetul auriu este considerat o adevarata Biblie a feminismului: „Cea mai importantă opera a lui Doris Lessing, Carnetul auriu ea a influentat gindirea si sentimentele unei intregi generatii de femei.” (New York Times Book Review)

Doris Lessing este laureata a Premiului Nobel pentru Literatura (2007).

Caietul auriu (1962) este povestea unei scriitoare, Anna Wulf, a celor patru carnete in care isi inregistreaza viata si a incercarii ei de-a le uni, in final, intr-un al cincilea carnet, auriu.

Anna Wulf este in acelasi timp personajul unei nuvele, intitulata Femei libere, „care scrie patru carnete, si nu doar unul pentru ca, dupa cum ea insasi recunoaste, trebuie sa separe lucrurile intre ele, pentru a evita haosul, informitatea, esecul...” – noteaza, in prefata romanului, Doris Lessing.

Astfel incit cele patru carnete ale Annei se impletesc cu fragmente dintr-o realitate aparenta, a vietii ei, a copiilor ei, a fostilor amanti. Stilul postmodern este o trasatura de baza a cartii, desi autoarea insista ca lectura sa tina seama mai degraba de temele serioase ale romanului. Carnetul negru inregistreaza experientele Annei in timpul razboiului, cel rosu momente din perioada in care era membra a Partidului Comunist, cel galben povestea unei iubiri, iar cel albastru amintiri si visuri.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Seria de autor „Doris Lessing”
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1002-0
Traducător Cristiana Visan, Ciprian Siulea
Număr de pagini 776
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Ediţie cartonată
Data apariției 2011
Premii Nobel 2007
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCarnetul auriu
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!