Către un zeu necunoscut

Epuizat din stoc
SKU
C182193
24.03 LEI
Pe scurt
Către un zeu necunoscut este o poveste mistică, scrisă în spiritul modernităţii, explorînd încercările unui om de a controla forţele naturii şi de a înţelege căile lui Dumnezeu.
Unul dintre primele romane ale lui John Steinbeck, Catre un zeu necunoscut este o poveste misterioasa, ce exploreaza incercarile omului de a cunoaste si a stapini natura, de a-si intelege destinul. Catre un zeu necunoscut este un roman care are in centru tema credintei.


Joseph Wayne, protagonistul, urmind dorinta tatalui sau, isi construieste o ferma pe paminturile Californiei. Cind acesta din urma moare, Joseph ajunge sa creada ca spiritul batrinului s-a intrupat intr-un copac magnific din mijlocul fermei. Fratii lui si familiile lor se bucura de prosperitatea locului, pina cind, intr-o zi, unul dintre frati, speriat de credintele pagine ale lui Joseph, omoara copacul si aduce astfel boala si seceta pe paminturile familiei.

Catre un zeu necunoscut este romanul prin care Steinbeck a invatat cum se construieste proza de mari dimensiuni, este o carte plina de candoare, dar care are in fundal o forma poetica masculina, minata de competitivitate si care pretuieste lupta pentru primul loc.” (Robert DeMott)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Clasicii modernitatii
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1934-4
Traducător Ioana Oprica
Număr de pagini 240
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2011
Premii Nobel 1962
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCătre un zeu necunoscut
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!