Coşmarul climatizat

Epuizat din stoc
SKU
C181348
28.41 LEI
Pe scurt
Coşmarul climatizat este o carte cu oameni mici şi afaceri uriaşe, cu violenţă purulentă a ziarelor americane, cu giganţi industriali şi cumpărături pe credit, cu o atmosferă care-l face pe narator să exclame: „N-am văzut nicăieri în lume o ruptură atît de definitivă între natură şi om!”
In 1939, la nici trei luni de la izbucnirea celui de‑al Doilea Razboi Mondial si dupa zece ani petrecuti in Franta, Henry Miller se intoarce in Statele Unite, ca sa vada cum arata tara in care se nascuse – vrea sa simta the american way of life.

Pleaca intr‑o calatorie de trei ani, in care cunoaste locuri si oameni de tot felul. Asa se naste Cosmarul climatizat, o carte cu oameni mici si afaceri uriase, cu violenta purulenta a ziarelor americane, cu giganti industriali si cumparaturi pe credit, cu o atmosfera care‑l face sa exclame: „n‑am vazut nicaieri in lume o ruptura atit de definitiva intre natura si om”.

Cosmarul climatizat are in el si slabiciunile de boem ale autorului, care se indragosteste de automobilul sau si plinge cind vede Grand Canion, dar si culoarea locala, acolo unde ochiul de reporter o gaseste. America este cind un loc plin de sunete si imagini nemaivazute, cind un teritoriu dezolant, lipsit de suflet, „un vid spiritual” fara urma de frumusete, in fata caruia se afla un Henry Miller cu nerabdarea si spaimele regasirii.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Seria de autor “Henry Miller”
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1812-5
Traducător Sanda Aronescu
Număr de pagini 272
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2011
Disponibilitate la furnizor în 4 zile
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCoşmarul climatizat
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!