Zile liniştite la Clichy

Epuizat din stoc
SKU
C177207
22.11 LEI
Pe scurt
Rescrisă la cincisprezece ani de la prima versiune, Zile liniştite la Clichy dezvăluie o latură nouă a lui Miller, în care verva din Tropicul Capricornului lasă loc boemei din perioada tinereţii la Paris.
Zile linistite la Clichy, un roman in miniatura, si continuarea sa, Mara-Marignan, cuprinse in volumul de fata, au fost publicate in 1956.

Sint doua povesti nostalgice, despre un timp in care lumea era mai simpla si se invirtea cu lentoare, iar Henry Miller era abia un tinar scriitor obscur, fara un ban, cutreierind strazile Parisului. Micile cafenele, unde se poarta conversatii colorate, escapadele la bordelurile de la periferiile Parisului, unde frumusetea si grotescul isi disputa impresionant terenul, compun o lume spectaculoasa, deseori devastata spiritual de neajunsuri si nesiguranta, insa cu atit mai vie si flaminda de valori umane, de tandrete si sinceritate, de sens si fantezie.

Pentru ochiul unui scriitor american, populatia si luminile Parisului la inceputul seco­lului XX, stralucitoare si viciate in acelasi timp, reprezinta material de lucru – Henry Miller descrie o perioada care ii va modela intreaga viata si opera.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Seria de autor “Henry Miller”
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1837-8
Traducător Alexandru Vlad
Număr de pagini 168
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2010
Disponibilitate la furnizor 2 zile
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsZile liniştite la Clichy
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!