Primavara neagră

Epuizat din stoc
SKU
C173020
24.03 LEI
Pe scurt
Primavara neagră, roman interzis în spaţiul anglofon în momentul apariţiei sale, a fost publicat la Paris în 1936, la doi ani după Tropicul Cancerului şi cu trei ani înainte de Tropicul Capricornului.
Alcatuita din zece episoade relativ autonome, desi legate intre ele, Primavara neagra se prezinta ca un colaj de schite, portrete, eseuri si poeme in proza, pendulind in permanenta intre Brooklynul copilariei si tineretii lui Miller si Parisul anilor sai de maturitate.

Un adevarat virtej de emotii, impresii si imagini, Primavara neagra este, din punct de vedere stilistic, una dintre cele mai interesante opere ale scriito rului american si, in acelasi timp, o excelenta introducere intr‑un univers literar de o prodigioasa originalitate, a carui unica regula este aceea ca nu exista reguli.

„De la Marlowe si Shakespeare incoace, literatura de limba engleza nu a mai cunoscut o asemenea bogatie si intensitate a imaginilor. Proza lui Miller este un virtej, un torent, o cataracta, un vulcan dezlantuit... Iata in sfirsit un scriitor comparabil cu un mare atlet antic, inzestrat cu o fenomenala energie literara.” (Norman Mailer)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Seria de autor “Henry Miller”
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1793-7
Traducător Cristina Felea
Număr de pagini 240
Formatul cărţii 13 x20 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPrimavara neagră
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!