Doctor Jivago

Epuizat din stoc
SKU
C162828
57.32 LEI
Pe scurt
Una dintre cele mai importante carti ale secolului XX.
Adaptarea pentru televiziune din 2002, in regia lui Giacomo Campiotti, cu Hans Matheson si Keira Knightley, a obtinut trei nominalizari la premiile BAFTA.

Lui Boris Leonidovici Pasternak i s-a decernat Premiul Nobel pentru Literatura in 1958, pentru "importantele sale realizari atit ca poet, ci si ca unul dintre reprezentantii marii traditii epice ruse", conform declaratiei comitetului Nobel. Romanul a fost ecranizat in 1965 de David Lean, cu Omar Sharif si Julie Christie in rolurile principale, iar filmul a fost distins cu cinci premii Oscar, patru Globuri de Aur si doua premii Grammy si inclus pe lista celor mai bune 100 de filme ale tuturor timpurilor.

Destinul celei mai cunoscute carti a lui Boris Pasternak, romanul Doctor Jivago, va fi la fel de dificil si sinuos. Inceput in iarna lui 1945 si finalizat un deceniu mai tirziu, acesta va fi publicat in 1957 in traducere italiana la editura Feltrinelli. Pe plan international, cartea va inregistra un succes considerabil, dar, in ciuda eforturilor lui Pasternak, aparitia sa in URSS se dovedeste imposibila, iar autorul devine tinta unei campanii de presa sustinute, culminind cu excluderea sa din Uniunea Scriitorilor, precum si din Asociatia Scriitorilor din Moscova.

Reabilitarea lui Pasternak se va produce abia in 1987, iar ulterior acesteia Doctor Jivago va vedea, in sfirsit, lumina tiparului si in tara sa de origine, cu o intirziere de peste treizeci de ani.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Biblioteca Polirom. Clasicii modernitatii
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-973-46-1035-8
Traducător Emil Iordache
Număr de pagini 706
Formatul cărţii 13.5 x 20.5 cm
Tip copertă Cartonat
Data apariției 2008
Premii Nobel 1958
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDoctor Jivago
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!