Indignare

Epuizat din stoc
SKU
C144952
9.62 LEI
Pe scurt
Roth scrie o poveste despre impulsurile rebele ale adolescenţei, când (după cum spune chiar unul dintre personaje) deciziile cele mai banale pot avea consecinţe dintre cele mai disproporţionate.
Este şi vina epocii istorice în care evoluează personajul principal, tânărul Marcus Messner, fiul unui măcelar kosher din Newark: anii războiului din Coreea, război în care mor zeci de mii de tineri americani.

Din pricina unor certuri cu tatăl său, Marcus îşi caută un refugiu cât mai îndepărtat de casă şi astfel ajunge student la conservatorul colegiu din Winesburg, Ohio, unde se confruntă cu tentaţiile şi conflictele specifice vârstei sale. Pe parcurs, cum indignarea şi revolta lui sporesc, Marcus ajunge să fie ameninţat cu exmatricularea – ceea ce ar însemna automat recrutarea în armată şi expedierea pe front, la o moarte aproape sigură.

Philip Roth este singurul scriitor în viaţă a cărui operă va fi publicată într-o ediţie completă şi definitivă de Library of America. Ultimul dintre cele opt volume este prevăzut să apară în 2013.

„Nimeni nu egalează geniul comic al lui Roth ori amploarea imperativului său moral.” (The Boston Globe)

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Biblioteca Polirom. Proza XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1365-6
Traducător Radu Pavel Gheo
Număr de pagini 272
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2009
Disponibilitate la furnizor in 4-5 zile
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIndignare
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!