Blocul Iakubian

Epuizat din stoc
SKU
C202009
21.06 LEI
Pe scurt
După Versetele satanice, o nouă privire critică asupra societăţii islamice: Blocul Iakubian – cartea care stă la baza ecranizării cu acelaşi nume, cel mai scump film din istoria cinematografiei egiptene, prezentat şi în România, la TIFF 2006.
Cel de‑al doilea roman al lui Alaa al‑Aswani, Blocul Iakubian (apărut în 2002), a provocat dezbateri aprinse, rămînînd de atunci cea mai bine vîndută carte în limba arabă, tradusă în numeroase alte ţări şi transformată într‑un film egiptean de succes în 2006.

Romanul prezintă o imagine plină de ironie a Egiptului modern prin intermediul locatarilor unui bloc din centrul Cairoului. De la fiul pios al portarului, aristocratul scăpătat şi intelectualul homosexual, la vagabonzii refugiaţi pe terasă şi afaceriştii fără scrupule care deţin prăvăliile de la parter, fiecare personaj reprezintă o faţetă a Egiptului modern – în care corupţia politică, averile cîştigate ilicit şi ipocrizia religioasă se conjugă cu aroganţa şi agresivitatea puternicilor zilei, iar idealismul tineresc se poate transforma cu repeziciune în extremism.

Tuturor acestora li se opune totuşi o viziune mai veche şi mai paşnică a societăţii, care încă mai poate avea cîştig de cauză.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Proza XX
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-0875-1
Traducător Nicolae Dobrisan
Număr de pagini 328
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă ediţie cartonată
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsBlocul Iakubian
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!