Jurnal de scriitor

în stoc
SKU
C128650
129,00 LEI
Pe scurt
"În fiece număr de gazetă întîlniţi relatări despre întîmplări dintre cele mai ciudate. Pentru scriitorii noştri aceste întîmplări sînt fantastice, iar Domniile Lor nici nu le vor lua în seamă, în timp ce ele sînt realitatea însăşi, fiindcă sînt întîmplări aievea. Cine să le observe, să le desluşească şi să le înregistreze? Întîmplările se consumă clipă de clipă, zi de zi, şi nu constituie excepţii. Toată realitatea trece pe sub nasul nostru." (F.M. Dostoievski)
"Jurnal de scriitor nu este numai jurnal intim ori autobiografic, operă memorialistică ori roman autobiografic. Nu e nici antijurnal sau pseudojurnal. Este, pur şi simplu, jurnalism de o factură care topeşte distincţiile dintre persoana întîi a diaristului, care se vorbeşte pe sine pentru sine, persoana autorului de jurnal al plămădirii unor romane, jurnalul reţinînd crîmpeie de experienţă creatoare, şi persoana a treia a naratorului, căreia i se datorează povestea în forma elaborată deja, naraţiunea definitivă.

Trebuie să fii Dostoievski pentru că să împaci, dialogic, specii altminteri incompatibile, punîndu-le sub autoritatea capricioasă a mono-jurnalului despre sine şi despre alţii, dar mai cu seamă despre sine ca instanţă morală, nesigură de adevărul ei." (Sorina Bălănescu)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Ediția cărții a III - a
ISBN 978-973-46-0978-9
Traducător Adriana Nicoara, Marina Vraciu, Leonte Ivanov, Emil Iordache
Număr de pagini 1296
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă ediţie cartonată
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsJurnal de scriitor
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!