Plexus

Epuizat din stoc
SKU
C168658
38.48 LEI
Pe scurt
Plexus este al doilea roman din trilogia Răstignirea trandafirie, scrisă de Henry Miller pe parcursul a zece ani, interzisă în Statele Unite ale Americii şi publicată la Paris între 1949 şi 1960.
Romanul Plexus (1953) este cel de‑al doilea volum al trilogiei Rastiginirea trandafirie şi contine cea mai ampla descriere a valorilor, credintelor, opiniilor şi deciziilor de viata ale scriitorului, in lupta sa pentru supravietuire in New Yorkul dinaintea izbucnirii Primului Razboi Mondial. Mai mult decit un roman, Plexus este confesiunea unui personaj fascinant – atit in momentul „cruci ficarii“ sale, cit şi mai tirziu, cind controversata trilogie era deja scrisa – sub forma unei avalanşe de emotii, idei, viziuni şi coşma ruri despre om şi locul sau precar in societatea secolului XX, in care arta pare sa fie singurul refugiu al sufletului. Curiozitatea nepotolita a lui Miller il face sa abordeze orice subiect şi orice aspect al existentei, fara limite sau tabuuri; tot ce inseamna viata este admirat, criticat, ironizat, evaluat din toate unghiurile, uneori cu cruzime, alteori cu tandrete, insa intotdeauna cu umor.

„Atunci cind Miller se poate desfaşura in voie, talentul sau de povestitor este inegalabil...” (The New Yorker)

„Oamenii civilizati nu traiesc conform unor coduri morale sau unor principii de un soi sau altul. Vorbim despre ele, le evocam intruna, dar nimeni nu le ia in serios. Nimeni nu respecta aceste reguli, in vietile noastre nu e loc pentru ele. Tabuurile sint un fel de reziduu al mintilor bolnave, spectrul celor care nu au avut curajul sa traiasca din plin şi care ne-au virit pe git aceste interdictii, deghizate in morala şi religie.” (Henry Miller)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Seria de autor “Henry Miller”
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1745-6
Traducător Antoaneta Ralian
Număr de pagini 632
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produs Plexus
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!