Iubita locotenentului francez

Epuizat din stoc
SKU
C133839
36.65 LEI
Pe scurt
„Toţi cei cărora le place literatura secolului al XIX-lea vor fi captivaţi de acest roman, o poveste de dragoste plasată în 1867, scrisă în stilul unui Thackeray necenzurat şi emancipat... În acest adevarat tur de forţă, Fowles a descoperit o modalitate de a-i concura pe marii autori victorieni, de a li se alătura fără să-i privească de sus.” (The Times Literary Supplement)
Considerat o operă de referinţă pentru începuturile postmodernismului literar britanic, Iubita locotentului francez, romanul cel mai important al lui Fowles, este, dincolo de abilitatea autorului de a reactualiza tehnici narative victoriene şi de ingeniozitatea dublului final (inventiv ilustrată în ecranizarea de succes din 1981, cu Meryl Streep şi Jeremy Irons), o emoţionantă poveste de iubire.

O carte care se citeşte pe nerăsuflate, despre tinerete, despre frumuseţea vieţii şi despre libertatea de a alege. Plasată în jurul anului 1867, acţiunea romanului pune în cumpană libertatea viziunii de la sfîrşitul anilor ’60 ai secolului XX cu atitudinile severe ale perioadei victoriene din urmă cu o sută de ani. Romanul evocă în chip convingător atmosfera acelor „certitudini de fier”, a convenţiilor rigide, a emoţiilor reprimate, iar punctul culminant, îndelung amînat, al relaţiei celor trei protagonişti sporeşte şi mai mult interesul cititorului.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM. Seria de autor „John Fowles”
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1130-0
Traducător Mioara Tapalagă
Număr de pagini 544
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsIubita locotenentului francez
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!