Jurnalul unui om dezamăgit

Epuizat din stoc
SKU
HU001372/2
42.48 LEI
Pe scurt
"Nimic nu poate schimba faptul ca am trait, am fost eu, chiar daca pentru atat de scurt timp" isi spune Barbellion "intr-unul dintre cele mai emotionante jurnale scrise vreodata". H.G. Wells, Raymond Queneau sau Emil Cioran erau fascinati de "Jurnalul unui om dezamagit". Autorul a fost comparat cu Joyce si Kafka. Cartea facea furori printre intelectualii romani din interbelic.
O citea, de pilda, Jeni Acterian, consemnand in propriul jurnal asemanarea ei cu Barbellion. In ciuda celebritatii sale, "Jurnalul unui om dezamagit" a ramas mult timp netradus in romaneste. Exceptionala versiune data de Anca Barbulescu unui text dificil si prefata lui Mircea Vasilescu incearca sa repare aceasta nedreptate.  

Povestea "Jurnalului" merita stiuta inainte de lectura. W. N. P. Barbellion este pseudonimul lui Bruce Frederick Cummings, un tanar englez pasionat de stiintele naturale, care in 1915, respins la exemenul medical pentru recrutare, afla ca sufera de scleroza in placi, boala cu deznodamant fatal. Visul de a face o cariera stiintifica i se spulbera si tanarul se concentreaza asupra jurnalului pe care-l tinea de la 13 ani: acesta devine singura lui arma impotriva destructiei fizice, martorul lucid al ultimilor sai ani. Isi pregateste jurnalul pentru publicare, incheindu-l in octombrie 1917 si anuntand ca a murit la sfarsitul lui decembrie 1917.

"The Journal of a Disappointed Man" apare in martie 1919, cand el este inca in viata. Barbellion are parte, asadar, de aproape doi ani de "existenta postuma" – suprema sfidare adusa mortii – si de mai multe luni (moare in octombrie 1919) de glorie literara antuma.  "Jurnalul unui om dezamagit" a avut numeroase editii in engleza si a fost tradus in suedeza, franceza, italiana, olandeza si spaniola. Are si reeditari de data recenta, caci destinul lui Barbellion continua sa fascineze si astazi.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Memorii/Jurnale/Biografii
Ediția cărții II
ISBN 9789735039745
Traducător Anca Barbulescu
Număr de pagini 360
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2012
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsJurnalul unui om dezamăgit
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!