O fată de preot

în stoc
SKU
C182131
19.95 LEI
Pe scurt
O fată de preot, roman cenzurat de exigenţele vremurilor în care a apărut pentru prima dată, este publicat în această colecţie într-o traducere cît mai apropiată de originalul propus de Orwell – acesta s-a pierdut, însă anumite pasaje au putut fi reconstruite.
Dorothy Hare, protagonista, fiica a unui paroh dintr-un orasel de tara, duce o viata anevoioasa, marcata de lipsuri, dar ase­zata. Acest gen de viata pare sa i se potriveasca si isi indeplineste sarcinile condusa de credinta si de puterea morala, care o ajuta sa treaca peste ceasurile de oboseala si disperare. Imprejurari neasteptate o arunca, insa, in lumea metropolei londoneze sau a periferiilor mizere ale unui oras in care Dorothy are ocazia sa cunoasca puterea inraita a banului.

Aventura protagonistei devine prilej pentru o critica amara a unei societati in care diferentele de clasa sint fatale, prejudecatile abunda, apartenenta la o biserica sau alta devine un joc de aparente, din nou, fatal in ochii cuviosilor de mahala, iar credinta incepe sa-si arate neputinta.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Clasicii modernitatii
Ediția cărții I
ISBN 978-973-681-459-4
Traducător Vali Florescu
Număr de pagini 360
Formatul cărţii 10.6x18 cm
Data apariției 2011
Disponibilitate la furnizor în 4 zile
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsO fată de preot
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!