Nord

Epuizat din stoc
SKU
C175390
9.63 LEI
Pe scurt
În trilogia germană (De la un castel la altul, Nord, Rigodon), Céline se face martorul şi memorialistul anilor 1944-1945 şi al peregrinărilor sale prin Germania.
„Trebuie să te dotezi cu o armură – sau dacă vreţi cu un blindaj – pentru a-l aborda pe Céline. Trebuie să-l accepţi aşa cum e sau să nu-l accepţi deloc.“ (Henri Guillemin)

„Există în Nord câteva episoade incomparabile. Personajele au mintea la fel de deranjată şi sunt la fel de surprinzătoare ca şi în Călătorie la capătul nopţii, iar scenele pe care le fac sunt, în anarhia lor, întru totul memorabile.“ (Ralph Manheim, Times Literary Supplement)

Prietenii s-au dezis de el, iar con­fraţii l-au atacat cu înverşunare. Lui Céline nu i-a păsat. A spulberat cu nonşalanţă canoane literare („întâmplarea, eu o conformez cu totul stilului, la fel cum pictorii nu se ocupă prea mult de obiect“), religioase („în Scripturi stă scris că la început a fost Cuvântul; nu! la început a fost emoţia“) şi politice („am fost partizan al armatei germane, da, dar numai pentru că ajuta Franţa să-şi păstreze coloniile“).
Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Babel
Ediția cărții a III-a
ISBN 978-606-8134-37-6
Traducător Irina Negrea
Număr de pagini 640
Formatul cărţii 10.7 x 17.8 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsNord
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!