Clientii lu' Tanti Varvara

Epuizat din stoc
SKU
HU000477/2
9.63 LEI
Pe scurt
Pentru neobositul falsificator al istoriei care a fost regimul comunist, piatra de incercare s-a dovedit a fi propriul sau trecut. Stapan absolut pe documente si pe constiintele martorilor, PCR a fost in cele din urma incapabil sa-si scrie propria istorie; mai precis, a rescris-o de atatea ori incat aceasta devenise un simplu joc de puzzle in care conturul pieselor se modifica de la un an la altul pana la indistinctie.
Cu bine cunoscuta sagacitate a cercetatorului dublata de un recunoscut talent de romancier, Stelian Tanase abordeaza in "Clientii lu' Tanti Varvara" ("Tanti Varvara" e numele dat Sigurantei in jargonul militantilor) tocmai perioada tulbure de la inceputul miscarii comuniste din Romania, urmarind sa desparta apele, sa desluseasca realitatile ascunse sub invelisul legendei.

Si o face sub forma unei galerii de portrete, bazate pe marturii din epoca si pe dosarele intocmite de siguranta unor militanti aflati in fruntea miscarii, de la Cristian Racovski si Panait Istrati pana la Lucretiu Patrascanu si Belu Zilber, intre care se tese un adevarat paienjenis de relatii amintind de clanurile mafiote.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Seria de autor Stelian Tanase
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-973-50-2209-9
Număr de pagini 524
Formatul cărţii 15x22,5 cm
Data apariției 2008
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsClientii lu' Tanti Varvara
Rating-ul tău