Curs de desen

în stoc
SKU
C170519
34.95 LEI
Pe scurt
Volumul are la bază cursul pe care profesorul Traian Brădean l-a predat la Institutul de Arte Plastice din Bucureşti şi este ilustrat cu desene realizate de autor.
Pornind de la teoria desenului si a picturii, lucrarea analizeaza semnificatia si importanta desenului in raport cu compozitia suprafetei tabloului si cu expresivitatea cromatica a acestuia.

„O carte de invatatura, o gramatica a desenului, un indreptar pentru stiinta compunerii suprafetei paginii, respectiv tabloului, multe sugestii de a citi limbajul semnelor si semnificatiilor lor, o confirmare, dar si o delectare pentru cei ce au trecut prin aceste rigori si, in ultima instanta, un veritabil alfabet pentru cei aflati la inceput de drum. O carte ce n-ar trebui sa lipseasca din bibliografia viitorilor profesionisti in domeniul artelor vizuale.” (Ion Lazar)

Cuprins: Cadrul vizual – elemente componente si efecte ale relatiilor dintre ele • Segmentele si reperele anatomice • Exprimarea planurilor in spatiu prin mijlocirea valorii • Efectul contrastului simultan – valoric si cromatic • Consideratii generale asupra culorii
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Colectia de arta
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1727-2
Număr de pagini 136
Formatul cărţii 16 x 23.5 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsCurs de desen
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!