Trăiesc din nou

Rating:
80 % of 100
Epuizat din stoc
SKU
H06928
35.78 LEI
Pe scurt
Volumul de memorii al principesei Ileana, fiica regelui Ferdinand si sora lui Carol al II-lea, este o evocare plina de farmec a principalelor momente din viata autoarei.

„Trăiesc din nou este istoria unei prinţese care devine o femeie ca oricare alta, învăţând să gătească, să spele vasele, să facă piaţa, să muncească pentru hrana zilnică a copiilor ei, aşa cum Dumnezeu a osândit-o de la începutul lumii. Ca autoare, domniţa Ileana, care nu a scris decât ca să explice americanilor tot ce aceştia ignoră sau nu pricep din Europa, mai cu seamă din România, dovedeşte un talent portretistic şi un simţ de observaţie prompt şi infailibil, cu expresie percutantă, definitivă.
Talentul ei literar este asemenea cu al reginei Maria în ce priveşte evocările, tipurile şi caracterele umane, intuirea sentimentelor, percepţia detaliilor amuzante sau emoţionante, înţelegerea imediată, chiar divinaţia şi asumarea suferinţei semenilor. Faţă de regina Maria, care se voia – şi efectiv era – o remarcabilă scriitoare, domniţa Ileana are în plus o mai sigură privire asupra politicului, o luciditate şi o obiectivitate a judecăţii care-i permit o perfectă detaşare.“(Al. Paleologu)

Alteţa sa regală Ileana, principesă de România, s-a născut la Bucureşti în 1908, fiică a regelui Ferdinand şi a reginei Maria. A făcut studii în Marea Britanie. S-a căsătorit în 1931, la Sinaia, cu arhiducele Anton al Austriei. A locuit în Austria şi în România până în 1947 – când a însoţit familia regală în exil –, apoi în Statele Unite ale Americii. S-a călugărit sub numele de „maica Alexandra" şi a devenit stareţa a mănăstirii „Schimbarea la faţă" din Elwood City, Pennsylvania. S-a stins din viaţă în 1991.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Casa regală
Ediția cărții a IV-a
ISBN 978-973-50-2650-9
Traducător Agra Baroti-Gheorghe, Mihaela Skultéty-Myer
Număr de pagini 412
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2010
4
Rating:
80% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTrăiesc din nou
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!