Dreptul Uniunii Europene

Epuizat din stoc
SKU
C168191
14.90 LEI
Pe scurt
Lucrarea de faţă constituie un instrument de lucru necesar pentru dezvoltarea raţionamentului logico-juridic specific soluţionării unor litigii cu elemente de drept al Uniunii Europene şi este compusă din grile teoretice şi grile-speţe.
Faţă de ediţia anterioară, lucrarea cuprinde grile noi, iar cele existente au fost revizuite în lumina modificărilor aduse de Tratatul de la Lisabona, intrat în vigoare la 1 decembrie 2009.

Întrebările incluse sunt tipice pentru studenţii facultăţilor de drept, care descoperă pentru prima dată drep¬tul Uniunii Europene, pentru auditorii Institutului Naţional al Magistraturii, precum şi pentru practicieni.


Grilele se concentrează asupra problemelor de drept instituţional/constituţional european, care ţin de aplicarea legislaţiei UE pe teritoriul fiecărui stat membru, posibilitatea invocării normelor europene în faţa instanţelor naţionale, răspunderea statelor membre pentru prejudicii cauzate persoanelor prin încălcări ale dreptului european, procedura hotărârilor preliminare, dar şi de aspecte ale libertăţilor fundamentale.
Mai multe informații
EdituraC.H. Beck
Colecție Drept comunitar
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-973-115-758-0
Număr de pagini 104
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsDreptul Uniunii Europene
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!