Evanghelia pierdută a lui Iuda

Epuizat din stoc
SKU
HU000923/1
36.60 LEI
Pe scurt
De-a lungul tradiţiei creştine, Iuda a fost înfăţişat drept mărul putred din coşul apostolic. Nicăieri în tradiţia creştină nu a fost tratat cu bunăvoinţă. Până acum. În Evanghelia pierdută a lui Iuda, protagonistul este singurul dintre ucenici care l-a înţeles pe Isus. Doar Iuda a întrezărit adevărul. De aceea, numai lui i-a dăruit Isus revelaţia...
„Evanghelia pierdută a lui Iuda e o carte şlefuită ca o bijuterie. Inteligentă, vie, accesibilă oricui, ea oferă o perspectivă strălucită asupra cercetării ştiinţifice a uneia dintre cele mai surprinzătoare evanghelii din lumea Bisericii timpurii. Este o lectură obligatorie pentru toţi cei care vor să afle mai multe despre Iuda şi Evanghelia lui Iuda." (Profesor Marvin Meyer, Catedra de studii creştine, Chapman University)


Bart D. Ehrman este şeful Departamentului de studii de religie din cadrul North Carolina University, Chapel Hill. şi-a făcut studiile de masterat şi doctorat la Princeton Theological Seminary, unde a absolvit, în 1985, magna cum laude. Pe lângă articole, antologii şi recenzii,a publicat numeroase lucrări având ca teme interpretarea Noului Testament, istoria creştinismului timpuriu, ortodoxia şi erezia, formarea canonului sau diferitele perspective asupra lui Isus ca personaj istoric.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție În afara colecţiilor
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-2449-9
Traducător Adina Cobuz
Număr de pagini 332
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2009
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsEvanghelia pierdută a lui Iuda
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!